Συχνά, φεύγοντας το πρωί βιαστικά για τη δουλειά ή τις όποιες υποχρεώσεις, το μόνο καλλυντικό προϊόν που προλαβαίνουμε να βάλουμε είναι το κραγιόν μας. Γι’ αυτό και το θέλουμε σταθερό. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που πολλές από εμάς καταλήγουμε σε κάποιο από τα ματ- ανεξίτηλα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ακόμη κι αυτά ωστόσο μέχρι να γυρίσουμε στο σπίτι προς μεγάλη μας απογοήτευση κάποιες μέρες, μπορεί να έχουν εξαφανιστεί… Τι κάνουμε λοιπόν με όποιο κραγιόν κι αν έχουμε στα χέρια μας για να παραμένει σταθερό όλη μέρα;

5 hacks για να αντέχει το κραγιόν σας στο χρόνο…

#1 Σωστή προετοιμασία πριν την εφαρμογή

«Η αποτυχία της προετοιμασίας είναι προετοιμασία για την αποτυχία», δήλωσε κάποτε ο Αμερικανός προπονητής και μπασκετμπολίστας, Τζον Γούντεν. Αυτό ισχύει και για το μακιγιάζ μας!

Πάντα λοιπόν να ξεκινάτε προετοιμάζοντας τα χείλη σας κατάλληλα. Χρησιμοποιήστε ένα scrub χειλιών της αρεσκείας σας  για να αφαιρέσετε απαλά το τυχόν ξηρό και ξεφλουδισμένο δέρμα στα χείλη και συνεχίστε με ένα lip balm.

Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι το κραγιόν σας δεν θα «κολλήσει» σε ξηρά μπαλώματα της επιδερμίδας κατά την εφαρμογή.

#2 Χρησιμοποιήστε concealer ή foundation ως βάση

Για να «λάμψει» το πραγματικό χρώμα του κραγιόν σας, εφαρμόστε concealer ή foundation. Αυτά τα προϊόντα θα το κάνουν επίσης πιο σταθερό και πιο ανθεκτικό.

#3 Εφαρμόστε lip liner

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τέλειο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ είναι το μολύβι χειλιών. Απλώστε το στο περίγραμμα των χειλιών σας και στη συνέχεια «γεμίστε» το μεγαλύτερο μέρος τους.

Τα lip liners δημιουργούν μια εξαιρετική βάση για το κραγιόν σας κι αν δεν σας αρέσει η ιδέα του περιγράμματος, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφανές ή ημιδιαφανές αντί ενός χρωματιστού.

#4 Επιλέξτε τη χρήση πινέλου για ακριβή εφαρμογή

Καλώς ή κακώς, όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, αν θέλετε ένα καλό και με διάρκεια αποτέλεσμα, θα πρέπει να αφιερώσετε μερικά επιπλέον δευτερόλεπτα στη beauty ρουτίνα σας.

Συνεχίστε λοιπόν τη ρουτίνα σας, αφιερώνοντας λίγο χρόνο στο να εφαρμόσετε το κραγιόν σας με ένα πινέλο για τα χείλη.

Η χρήση του πινέλου, πέραν της μεγαλύτερης διάρκειας, προσφέρει περισσότερο έλεγχο στην εφαρμογή, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά εάν συνηθίζετε να φοράτε έντονα χρώματα.

#5 Ολοκληρώστε με πούδρα

Η ημιδιάφανη πούδρα είναι η τελευταία πινελιά για μια τέλεια εμφάνιση χωρίς ενοχλητικές μουτζούρες στο πρόσωπο.

Μόλις εφαρμόσετε το κραγιόν, πάρτε ένα κομμάτι χαρτομάντιλο και τοποθετήστε το απευθείας πάνω στα χείλη. Ύστερα, ταμπονάρετε με ημιδιαφανή πούδρα πήξης απευθείας στην περιοχή των χειλιών.

Η ημιδιαφανής πούδρα είναι επίσης ένα έξυπνο κόλπο για να κάνετε τα κραγιόν σας ματ.

*Extra tip

Αν μια μέρα είτε λόγω χρόνου είτε λόγω διάθεσης θέλετε να αποφύγετε το κραγιόν, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα lip tint ή αλλιώς υγρό κραγιόν με χρώμα. Τα lip tints χαρίζουν ενυδάτωση ενώ παράλληλα δεν φεύγουν απ’ τα χείλη μέχρι να τα αφαιρέσετε εσείς στο τέλος της μέρας.