Μήπως οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας , το άγχος και η κούραση αποτυπώνονται κάτω από τα μάτια σας; Αν ναι, τότε είναι πιθανό να έχετε αναζητήσει στο google «πώς να απαλλαγώ από τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους» και οι λύσεις που σας προτείνει είναι πολλές. Υπάρχουν όμως ορισμένα βήματα που έχουν την έγκριση των ειδικών και αξίζει να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, γι’ αυτό αυτή η περιοχή επηρεάζεται περισσότερο και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Λεπτές γραμμές, σακούλες και φυσικά μαύροι κύκλοι είναι τα σημάδια που θα σας κάνουν να ανανεώσετε την ρουτίνα ομορφιάς σας.

Ένας ακόμη λόγος που εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι είναι και οι αυξημένες ώρες που περνάμε μπροστά από τις οθόνες, αφού όταν τα μάτια κουράζονται τα αιμοφόρα αγγεία πρήζονται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύρες σκιές γύρω τους.

Eντάξτε στη ρουτίνα σας τη ρετινόλη

Οι ειδικοί τονίζουν ότι με την επαναλαμβανόμενη χρήση, η ρετινόλη μπορεί να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα λιγότερο λεπτό και βελτιώνοντας σας μαύρους κύκλους.

Τα ρετινοειδή βοηθούν στην αναδόμηση του κολλαγόνου και συμβάλλουν στην ανάκτηση του όγκου και σας σφριγηλότητας σας επιδερμίδας. Επενδύστε λοιπόν σε προϊόντα που έχουν κύριο συστατικό τη ρετινόλη.

Κάντε το ντεμακιγιάζ σας με απαλές κινήσεις

Θεωρήστε την περιοχή κάτω από τα μάτια σας ως ευαίσθητη, ακόμη κι αν δεν έχετε απαραίτητα ευαίσθητο δέρμα.

Τι σημαίνει αυτό; Κατά τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ καλό είναι να δίνετε μεγάλη σημασία στις κινήσεις που κάνετε, ειδικά στην περιοχή των ματιών. Οι απότομες κινήσεις θα προκαλέσουν ερεθισμό και ερυθρότητα στην περιοχή. Για να το αποφύγετε αυτό, προσπάθησε να κάνετε απαλές κινήσεις προς μια μόνο κατεύθυνση αντί να τρίβετε μπρος-πίσω.

Βελτιώστε τη στάση του ύπνου σας

Η στάση με την οποία έχετε συνηθίσει να κοιμάστε, παίζει κι αυτή το ρόλο της στην παρουσία των μαύρων κύκλων. Κάντε μια προσπάθεια να βελτιώσετε τη στάση σας όταν πέφτετε για ύπνο και ξαπλώστε ανάσκελα, χρησιμοποιώντας ένα παραπάνω μαξιλάρι στο κρεβάτι σας.

Επιλέξτε απαλές, δροσερές και μεταξωτές μαξιλαροθήκες καθώς έρευνες δείχνουν ότι τα μεταξωτά υφάσματα προκαλούν λιγότερους ερεθισμούς και φλεγμονές στο δέρμα από ό,τι το βαμβάκι.

Ακολουθείστε μια σωστή ρουτίνα ύπνου

O πιο οικονομικός τρόπος για να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων είναι να ακολουθείτε μια τακτική ρουτίνα ύπνου από 7 έως 8 ωρών την ημέρα. Επιπλέον, οι ειδικοί προτείνουν να μην πίνετε αλκοόλ λίγες ώρες πριν τον ύπνο.

Δοκιμάστε φακελάκια τσαγιού

Το τσάι είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες και ένα old-school trick που αξίζει να δοκιμάσετε. Δεν έχετε παρά να βουτήξετε τα δυο σακουλάκια μαύρο τσάι σε χλιαρό νερό και έπειτα να τα κρυώσετε για λίγα λεπτά στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα φακελάκι τσαγιού σε κάθε μάτι για πέντε λεπτά και το βλέμμα σας θα δείχνει πιο ξεκούραστο και λαμπερό.

Μέχρι τα παραπάνω tips να «δουλέψουν», επενδύστε σε ένα concealer που θα καλύψει τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους άμεσα. Αρκεί μία ποσότητα στο πινέλο ή στο σφουγγαράκι ή ακόμα και στο δάχτυλό σας, μερικές ταμποναριστές, απαλές κινήσεις στα σημεία που πρέπει για να δημιουργήσετε μία ομοιόμορφη όψη.

Πριν την εφαρμογή του concealer, καλό είναι να έχετε ενυδατώσετε το σημείο, για να στρώσει καλύτερα το προϊόν και να μη σπάσει ή κάνει γραμμές αργότερα.