Το ότι ο χρόνος περνά είναι ένα δεδομένο που, καλώς ή κακώς, ισχύει για όλους μας. Το ότι το δέρμα μας ωριμάζει, επίσης. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί ατομικοί παράγοντες που καθορίζουν αυτή τη διαδικασία, από τη γενετική μας σύνθεση μέχρι τον τρόπο ζωής που ακολουθούμε και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Εφόσον δεν μπορούμε πρακτικά να γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού πίσω, όταν λέμε αντιγήρανση εννοούμε να μεγαλώνουμε καλά. Να κάνουμε δηλαδή ό,τι καλύτερο μπορούμε για να επιβραδύνουμε το χρόνο που περνά, αφού δεν γίνεται να τον αντιστρέψουμε.

Τι είναι καλό λοιπόν να γνωρίζουμε για να τα καταφέρουμε;

Τα 4 μυστικά για όμορφη επιδερμίδα που αντέχει στο χρόνο

Αρχικά, είναι σημαντικό να θυμάστε πως δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια θαυματουργή θεραπεία γρήγορης επιδιόρθωσης.

Τα κύτταρά μας γερνούν καθημερινά και οι θεραπείες προσώπου αποσκοπούν στο να ενισχύσουν το κολλαγόνο και τον κυτταρικό κύκλο, μια διαδικασία που δεν γίνεται να έχει αποτέλεσμα με μία μόνο φορά.

Για μακροχρόνια λοιπόν αποτελέσματα χρειάζεται να περιποιείστε την επιδερμίδα σας καθημερινά και να κάνετε θεραπείες σε τακτική βάση.

Επιπλέον, θυμηθείτε:

#1 Το «καλύτερο προϊόν αντιγήρανσης», απλά δεν υπάρχει

Κι αυτό διότι το δέρμα έχει ανάγκη από μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών για να είναι στα καλύτερά του, όπως βιταμίνες A, B, C, & E, έλαια, μέταλλα, οξέα, αντιοξειδωτικά κ.λπ.

Καθώς τα χρόνια περνούν, τα θέματα που μπορεί να σας απασχολήσουν μπορεί να είναι από έλλειψη σφριγηλότητας μέχρι θαμπάδα και λεπτές γραμμές.

Για καλύτερα αποτελέσματα επομένως, χρειάζεστε μια ποικιλία προϊόντων περιποίησης από το καθαριστικό σας μέχρι ορούς, κρέμες κ.λπ., ανάλογα βέβαια και με τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σας.

#2 Πρέπει να επενδύσετε σε μια καλή ρουτίνα φροντίδας στο σπίτι

Όπως είπαμε, το να παραμένετε πιστή σε μια καλή και τακτική ρουτίνα περιποίησης είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας.

Χρειάζονται το πολύ δύο λεπτά για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας μέσα στην ημέρα. Σε μόλις πέντε λεπτά θα μπορούσατε να έχετε κάνει καθαρισμό, να έχετε εφαρμόσετε ορό, κρέμα ενυδάτωσης και αντηλιακό.

Δεν είναι τελικά και τόσο χρονοβόρο αν το σκεφτείτε καλύτερα και πραγματικά το δέρμα σας αξίζει αυτόν τον πολύ μικρό κόπο.

#3 Οι οροί είναι από τους καλύτερους φίλους της επιδερμίδας σας

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ορούς, θα πρέπει άμεσα να το ξανασκεφτείτε. Κάθε ορός έχει διαφορετικό στόχο, αλλά όλοι περιέχουν ενεργά συστατικά που το δέρμα σας «αγαπά».

Για παράδειγμα, το serum με βιταμίνη C ή ένα αντιοξειδωτικό διαφέρει από ένα serum ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ.

Το δέρμα σας θα επωφεληθεί και από τα δύο, οπότε απλώστε τους ορούς σας την κατάλληλη στιγμή της ημέρας, σύμφωνα με τις οδηγίες του κάθε προϊόντος και των ειδικών, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη τους.

#4 Η διατροφή, το στρες και ο ύπνος επηρεάζουν το δέρμα

Είναι σημαντικό πάντα να ενυδατώνεστε και να γεμίζετε με ενέργεια εκ των έσω. Μια ισορροπημένη διατροφή με περισσότερα φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, ψάρια, σπόρους κ.λπ., βασισμένη στα πρότυπα της μεσογειακής, μπορεί να σας χαρίσει, υγεία, ομορφιά και ευεξία.

Μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα του στρες στην καθημερινότητά σας, έναν βασικό ένοχο για την πρόωρη γήρανση.

Τέλος, μην χάνετε με τίποτα τον ύπνο σας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα ανακάμπτει και αναζωογονείται. Η ξεκούρασή σας είναι λοιπόν τόσο σημαντική όσο και όλα τα προϊόντα που πρέπει να έχετε στο μπάνιο σας.