Κλείνοντας τα 30, οι αυξητικές ορμόνες αρχίζουν να επιβραδύνονται και η επιδερμίδα μας δεν αναπλάθεται με τον ίδιο ρυθμό που το έκανε όταν ήμασταν 20. Στα 30 μπορεί επίσης να παρατηρήσετε περισσότερα μαύρα στίγματα και λεπτές γραμμές έκφρασης που δεν υπήρχαν πριν. Για κάθε αλλαγή όμως που συμβαίνει, υπάρχει ευτυχώς και ένα κατάλληλο προϊόν.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα μας είναι γνωστό πως εκτίθεται στις ακτίνες UV και περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην πρόωρη γήρανσή του. Τη νύχτα από την άλλη, το δέρμα μας μπαίνει σε λειτουργία επανόρθωσης για να ανακάμψει.

Επομένως, η πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας θα πρέπει να είναι αποκλειστικά θέμα προστασίας ενώ η νυχτερινή, πρέπει να επικεντρώνεται στην αναζωογόνηση.

Ξεκινώντας στα 30 σας μια καλή και σταθερή ρουτίνα, μπορείτε να αποτρέψετε τα σημάδια γήρανσης και να έχετε λαμπερή και νεανική επιδερμίδα για πολλά χρόνια μετά από την δεκαετία που τώρα διανύετε.

Η απαραίτητη πρωινή σας ρουτίνα

Το πρωί, χρειάζεται να:

  • Καθαρίζετε το πρόσωπό σας με ήπιο καθαριστικό ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας (λιπαρό, μεικτό, ευαίσθητο, ξηρό).
  • Εφαρμόζετε έναν αντιοξειδωτικό ορό, ύστερα να ταμπονάρετε την κρέμα ματιών ενάντια στις πρώτες λεπτές γραμμές και τέλος να εφαρμόζετε την ενυδατική σας με ενεργά συστατικά, όπως πανθενόλη, ceramides, υαλουρονικό οξύ κ.λπ.
  • Εφαρμόζετε πάντα αντηλιακό, χειμώνα- καλοκαίρι.

*Θυμηθείτε πως η κρέμα ματιών πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στο τροχιακό οστό γύρω από τα μάτια, που είναι το οστό ακριβώς στην κορυφή του ζυγωματικού.

*Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης πέραν του προσώπου, στο λαιμό και το ντεκολτέ.

Η κατάλληλη βραδινή περιποίηση

Το βράδυ χρειάζεται να:

  • Πλένετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό προσώπου για να απομακρύνετε ρύπους, υπολείμματα μακιγιάζ και νεκρά κύτταρα. Επιλέξτε μια απαλή λοσιόν καθαρισμού χωρίς θειικά άλατα και στη συνέχεια, σκουπίστε το δέρμα σας με μια καθαρή πετσέτα που χρησιμοποιείτε αποκλειστικά εσείς και μόνο για το πρόσωπο.
  • Εφαρμόστε το serum σας και την κρέμα ματιών ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες της επιδερμίδας σας.
  • Ολοκληρώστε με την κρέμα νυκτός που καλό είναι να περιέχει ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ (ΗΑ), PHA, AFA (άλφα υδροξυοξέα), ήπια παράγωγα ρετινόλης κ.λπ. για λείανση των ρυτίδων και αναδόμηση.

*Μία με δύο φορές την εβδομάδα κάντε απολέπιση για ανανέωση των κυττάρων και καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών των προϊόντων περιποίησης.

*Μία με δύο φορές την εβδομάδα, αφιερώστε επίσης λίγο χρόνο για να κάνετε μια μάσκα προσώπου. Η εντατική φροντίδα μιας μάσκας προσώπου είναι επιβεβλημένη σε αυτή τη φάση που η επιδερμίδα αρχίζει να ζητάει περισσότερη ενυδάτωση, τόνωση και θρέψη.

Λίγος χρόνος αφιερωμένος στον εαυτό σας, αρκεί

Η σταδιακή γήρανση του προσώπου είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία. Τα οιστρογόνα είναι φυσικό να μειώνονται με το πέρασμα των δεκαετιών και ο ρυθμός ανάπλασης του δέρματος να επιβραδύνεται.

Η ελαστίνη και το κολλαγόνο παράγονται επίσης σε μικρότερες ποσότητες. Είναι στο χέρι μας όμως να αντισταθμίσουμε τα σημάδια από αυτές τις αλλαγές με μικρές αλλά καίριες προσαρμογές στη ρουτίνα μας που διαρκούν καθημερινά μόλις λίγα λεπτά.