Αν και ο κόσμος της ομορφιάς και της περιποίησης είναι πλέον πολύ μεγάλος και συνεχώς εξελίσσεται, εμείς είναι απαραίτητο να κάνουμε μικρά και προσεκτικά βήματα και να αναζητούμε πάντοτε επαγγελματικές συμβουλές.

Ποια trends στην περιποίηση των μαλλιών μας θα ήταν καλύτερο να μην δοκιμάσουμε, τουλάχιστον όχι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κομμωτή μας;

6 γνωστά hacks που δεν θα πρέπει να ακολουθήσετε

#1 Χρήση conditioner πριν το σαμπουάν

Σκοπός του conditioner είναι να βοηθήσει στην αποκατάσταση και τη θρέψη των μαλλιών μας αφού το σαμπουάν έχει αφαιρέσει τη λιπαρότητα και τους ρύπους από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Η εφαρμογή του conditioner εκ των προτέρων λοιπόν, είναι φανερό πως δεν επιτρέπει στο προϊόν να κάνει αυτό για το οποίο προορίζεται.

Επομένως, η αντίστροφη αυτή εφαρμογή είναι άνευ ουσίας και δεν φαίνεται να ωφελεί σε κάτι, χωρίς ωστόσο να αποτελεί κίνδυνο για τα μαλλιά μας.

#2 Δράση του conditioner όλη νύχτα

Ύστερα από κάποια λεπτά, ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται σε κάθε προϊόν,  το conditioner έχει εκπληρώσει το σκοπό του και έχει προσφέρει όσα πρέπει στα μαλλιά μας.

Με άλλα λόγια, η αποτελεσματικότητά του δεν αυξάνεται όσο περισσότερο το αφήνουμε στα μαλλιά μας και αυτό ισχύει με την πλειοψηφία των προϊόντων περιποίησης.

Για βαθιά περιποίηση, αντί να αφήνετε το conditioner στα μαλλιά σας όλη νύχτα, επενδύστε σε ποιοτικά προϊόντα (σαμπουάν, conditioner, μάσκα) και δοκιμάστε θεραπείες που θα σας συστήσει ο κομμωτής σας.

#3 Ύπνος με τα μαλλιά βρεγμένα

Άλλο ένα hack που ακούγεται αβλαβές. Ωστόσο, ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής και σπάσιμο μιας και τα μαλλιά μας είναι πιο εύθραυστα και απαλά όταν είναι βρεγμένα.

Για την ασφάλειά τους επομένως, θα πρέπει να τα στεγνώνετε έστω και λίγο πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι και να προτιμάτε μεταξωτή μαξιλαροθήκη.

#4 Κρεπάρισμα για όγκο

Το κρεπάρισμα είναι ένας πασίγνωστος τρόπος για να αυξήσουμε τον όγκο των μαλλιών μας. Είναι όμως μια πρακτική που μπορεί να προκαλέσει ζημιά αν το κάνουμε καθημερινά ή δεν το κάνουμε σωστά.

Κρατήστε αυτήν την τεχνική για μία φορά στο τόσο και προτιμήστε καλύτερα την κλασική μέθοδο με πιστολάκι και μια στρογγυλή βούρτσα για το χτένισμά σας.

#5 Σφιχτή αλογοουρά

Ένα ωραίο, γρήγορο και εύκολο look που όμως μπορεί να έχει κόστος…

Οι σφιχτές αλογοουρές ή άλλοι κότσοι που πιέζουν πολύ τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, τα ταλαιπωρούν, οδηγώντας τα σε εξασθένηση στο σημείο του πιασίματος αλλά και σπάσιμο.

Γενικά, καλό θα ήταν να επιλέγετε να τα πιάνετε πιο χαλαρά με ένα μεταξωτό λαστιχάκι ή ένα κλιπ με δόντια.

#6 DIY κούρεμα

Ακόμα και να πιάνει το χέρι σας, το κούρεμα θα πρέπει να αφήνεται στα χέρια των επαγγελματιών που διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία και τις γνώσεις για ένα αποτέλεσμα που θα ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σας, το σχήμα του προσώπου σας και τον τρόπο ζωής σας.