Ένα από τα πολλά πράγματα που μπορεί να μας αγχώνουν είναι το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, αν αποβάλλουμε περιττές αρνητικές σκέψεις, ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, ενσωματώσουμε την άσκηση στην καθημερινή μας ρουτίνα και περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας σωστά, δεν έχουμε να ανησυχούμε για κάτι. Άλλωστε, μαζί με όλα τα παραπάνω, μπορούμε να έχουμε και το μακιγιάζ σύμμαχό μας, αρκεί να γνωρίζουμε κάποια μυστικά…

Ας δούμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε ως προς την εφαρμογή των καλλυντικών μας για πιο λαμπερή και νεανική όψη κάθε μέρα.

 Τα 5 μυστικά στο μακιγιάζ που μας «κόβουν» χρόνια

#1 Επιλέγουμε το κατάλληλο foundation και το εφαρμόζουμε με μέτρο

Να θυμάστε πάντα ότι ανεξάρτητα από την ηλικία μας, τις περισσότερες φορές χρειαζόμαστε πολύ λιγότερη βάση από ό,τι ενδεχομένως νομίζουμε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουμε.

Η εφαρμογή μεγάλης ποσότητας θα καταλήξει στο να συσσωρευθεί επιπλέον προϊόν στις γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου μας, κάνοντάς τες να φαίνονται πιο έντονες από ό,τι πραγματικά είναι.

Γενικά, ξεκινήστε πάντα το μακιγιάζ σας με μια καλή ενυδατική κρέμα και συνεχίστε με primer. Αυτό θα σας βοηθήσει να «γεμίσετε» τις γραμμές της επιδερμίδας σας για μια πιο ομοιόμορφη υφή και όψη. Επιλέξτε ένα διαφανές foundation με φωτεινό αποτέλεσμα και εφαρμόστε μια μικρή μόνο ποσότητα στο δέρμα σας.

#2 «Γυρίστε» τις βλεφαρίδες σας

Αν έχετε κλείσει τα 30 ίσως θα έχετε ήδη παρατηρήσει τις βλεφαρίδες σας να τείνουν να είναι πιο επίπεδες, ανάλογα βέβαια με την ποιότητα της φυσικής σας τρίχας.

Προτιμήστε να εφαρμόσετε μια καλή μάσκαρα που δίνει όγκο και μεταμορφώστε το πρόσωπό σας ακόμα κι αν μείνετε μονάχα σε αυτό το ένα προϊόν.

#3 Προτιμήστε μολύβια ματιών σε αποχρώσεις του καφέ

Αν και μπορεί να μην κάνετε χωρίς το μαύρο σας μολύβι, ίσως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Το μαύρο δείχνει πολύ έντονο στο ώριμο δέρμα, «τραβώντας» τα βλέμματα στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Τα καφέ eyeliners, από την άλλη πλευρά, δίνουν στα μάτια μας λιγότερη ένταση με αποτέλεσμα να δείχνουμε νεότερες.

#4 Μην ξεχνάτε ποτέ το ρουζ σας

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας τείνει να φαίνεται ελαφρώς πιο θαμπό.

Ο καλύτερος τρόπος για να επαναφέρετε το νεανικό του χρώμα είναι να εφαρμόσετε λίγο ρουζ.

Περάστε λίγο ματ ρουζ σε κοραλί ή ροδακινί απόχρωση στα μήλα των μάγουλών σας και μετά προς τα έξω για να μην φαίνεται πολύ έντονο. Θα ήταν καλύτερα να επιλέξετε τα κρεμ ρουζ καθώς φαίνονται πολύ πιο φυσικά σε αντίθεση με τα ρουζ σε σκόνη.

#5 Επιλέξτε nude αποχρώσεις

Δεδομένου ότι τα χείλη μας τείνουν να γίνονται πιο λεπτά καθώς μεγαλώνουμε, είναι καλύτερο να αποφεύγουμε τα σκούρα χρώματα καθώς τα κάνουν να φαίνονται ακόμη πιο λεπτά.

Επιλέξτε nude, απαλές αποχρώσεις του ροζ και του καφέ και εφαρμόστε λίγο gloss ακριβώς στο κέντρο των χειλιών σας για να φαίνονται πιο σαρκώδη.