Επειδή η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, είναι σημαντικό να ενσωματώνουμε στην καθημερινότητά μας απλές και γρήγορες συνήθειες που την προασπίζουν. Μερικές από τις καλύτερες, που μπορείτε μάλιστα να δοκιμάσετε επί τόπου, περιλαμβάνουν:

1. Δύναμη εκ των έσω

Αντί να ανησυχείτε για όλα όσα πρέπει να προλάβετε όσο είστε κολλημένοι στην κίνηση, εκμεταλλευτείτε τον χρόνο και κάντε μερικές ασκήσεις Kegel για να ενδυναμώσετε το πυελικό σας έδαφος και να μειώσετε τον κίνδυνο ακράτειας ή πρόπτωσης πυελικών οργάνων.

Για να τις εκτελέσετε, αρκεί να σφίξετε και στη συνέχεια να απελευθερώσετε τους μυς του πυελικού εδάφους. Ξεκινήστε με λίγες επαναλήψεις και αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια και τον αριθμό τους.

2. Καλύτερη στάση; Καλύτερη υγεία

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα δοκιμάστε να ελέγχετε και να διορθώνετε τη στάση του σώματός σας, καθώς η λανθασμένη στάση μπορεί να καταπονήσει τον αυχένα, την πλάτη, τη μέση αλλά και τους γοφούς, αποσπώντας σας από οτιδήποτε κάνετε.

Βεβαιωθείτε ότι, όταν κάθεστε, το κεφάλι και ο λαιμός σας είναι πάνω από τους ώμους σας, οι οποίοι πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τους γοφούς σας. Μην ξεχνάτε να σηκώνεστε τακτικά για να τεντώνεστε, αλλά και να ξεκουράζετε τα μάτια σας από την οθόνη.

3. Μικρότερο πιάτο

Εάν αναζητάτε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να ελέγξετε αλλά και να μειώσετε την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρότερο πιάτο. Έτσι θα νιώθετε ικανοποιημένοι, αλλά θα τρώτε και μικρότερη μερίδα, αφού δεν θα παρασύρεστε από το μέγεθος του πιάτου.

Εάν εξακολουθείτε να πεινάτε, μπορείτε πάντα να συνοδεύσετε το γεύμα σας με μια ελαφριά σαλάτα γεμάτη πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

4. Προτιμήστε τις σκάλες

Αποτελούν σχεδόν πάντα διαθέσιμη επιλογή και σας βοηθούν να ενισχύσετε τη φυσική σας δραστηριότητα. Έτσι, την επόμενη φορά, προσπεράστε το ασανσέρ και επιλέξτε να ανεβείτε ή να κατεβείτε από τα σκαλιά για μερικά επιπλέον λεπτά cardio μέσα στην ημέρα.

Για έξτρα οφέλη, μη διστάσετε να ανεβάσετε την ένταση, ακολουθώντας πιο γρήγορο ρυθμό.

5. Υπενθύμιση για νερό

Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, που η θερμοκρασία μειώνεται, έχουμε την τάση να ξεχνάμε να πίνουμε νερό. Για να ενισχύσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού, δοκιμάστε, εκτός από το να έχετε πάντα κοντά σας ένα ποτήρι ή μπουκάλι με νερό, να βάλετε υπενθυμίσεις στο κινητό σας για να πίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα όσο χρειάζεστε.

Σταδιακά θα σας γίνει συνήθεια και θα αποτρέψετε την αφυδάτωση και τα ενοχλητικά της συμπτώματα, όπως η αδυναμία συγκέντρωσης.