Η επιθυμία σας να έχετε μαλλιά γεμάτα υγεία μπορεί να πραγματοποιηθεί αν βέβαια είστε διατεθειμένοι να καταβάλετε λίγη επιπλέον προσπάθεια κάθε μέρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι μασάζ, ακόμα κι αν είναι στεγνά.

Ας δούμε γιατί αυτή η συνήθεια μπορεί να μεταμορφώσει τα μαλλιά σας και πώς θα κάνετε το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σωστά.

Χρειάζεστε μόλις 5 λεπτά για να έχετε υγιή μαλλιά

Το μασάζ στο τριχωτό:

Συμβάλει στη μείωση της τριχόπτωσης

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή με αποτέλεσμα μαλλιά πιο δυνατά που δεν σπάνε.

Η καλή κυκλοφορία διασφαλίζει ότι τα μαλλιά μας λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, γεγονός που βοηθά στη μείωση της ενδεχόμενης τριχόπτωσης.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεμπερδέψει τα μαλλιά σας πριν ξεκινήσετε και πως οι κινήσεις σας είναι απαλές καθ’όλη τη διάρκεια, διαφορετικά μπορεί να έχετε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Κλειδώνει» την υγρασία

Ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά;

Το τακτικό μασάζ βοηθά στη μεταφορά των φυσικών ελαίων από το τριχωτό της κεφαλής στα μαλλιά, «κλειδώνοντας» την υγρασία και εμποδίζοντας την ξηρότητα και το ενοχλητικό φριζάρισμα.

Βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών

Όταν αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό, ενισχύονται οι θύλακες των τριχών και έτσι μπορούμε να έχουμε πιο πλούσια μαλλιά που μακραίνουν πιο εύκολα.

Μειώνει το άγχος

Είτε πρόκειται για οικογενειακές ευθύνες είτε για επαγγελματικές υποχρεώσεις, το άγχος χτυπά σε όλους την πόρτα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Το στρες είναι γνωστό πως δεν είναι μόνο εχθρός των μαλλιών μας αλλά και ολόκληρου του οργανισμού μας τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

Όταν κάνετε μασάζ, ενισχύεται η ροή του οξυγόνου και, όπως είπαμε, των θρεπτικών συστατικών στους θύλακες των μαλλιών. Αυτό, όχι μόνο ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών αλλά χαλαρώνει και το μυαλό.

Οι κυκλικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του μασάζ απελευθερώνουν την ένταση που συσσωρεύεται μέσα στην ημέρα και «διώχνουν» το άγχος ενώ τα μαλλιά σε βάθος χρόνου είναι ορατά πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά.

Πώς να το κάνετε σωστά

  • Ξεκινήστε το μασάζ στη βάση του λαιμού, κάνοντας απαλές κινήσεις με τα δάχτυλά σας.
  • Συνεχίστε «ζεσταίνοντας» το τριχωτό της κεφαλής με κυκλικές κινήσεις (φροντίστε η κίνησή σας να είναι από μπροστά προς τα πίσω).
  • Δώστε προσοχή στους κροτάφους που συχνά τους παραμελούμε.
  • Ενσωματώστε ένα απαλό τράβηγμα των μαλλιών για την τόνωση των τριχοθυλακίων.
  • Στοχεύστε χρονικά σε 5 έως 10 λεπτά.
  • Προσέξτε την πίεση και αν θέλετε προμηθευτείτε μια συσκευή μασάζ του τριχωτού για πιο ξεκούραστα αποτελέσματα.

*Θυμηθείτε

Το «κλειδί» είναι η συνέπεια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας, αντί να «σκρολάρετε» στο κινητό ή να αγχώνεστε με τη λίστα των υποχρεώσεών σας, ξεκινήστε το μασάζ και χαρίστε στον εαυτό σας τη φροντίδα που του αξίζει…