Η τάση στο μακιγιάζ του 2023 που σε λίγες ώρες αποχαιρετάμε, φαίνεται να επανέρχεται ακόμα πιο δυναμικά με τη νέα χρονιά, με χείλη γεμάτα λάμψη που τραβούν τα βλέμματα και αναδεικνύουν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις την περίοδο των γιορτών και όχι μόνο…

Πώς θα πετύχουμε στο αποψινό ρεβεγιόν τα αγαπημένα μας glitter lips;

Η απαραίτητη προετοιμασία για αψεγάδιαστο look

Ενυδάτωση

Ο λόγος που χρησιμοποιούμε το make-up  ως βάση είναι για να κάνουμε ομοιόμορφο τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας. Ωστόσο, αν αυτή δεν είναι λεία και έχει ξηρά σημεία ή ξεφλούδισμα, τότε και το καλύτερο make-up δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό, δεν παραλείπουμε την απολέπιση ή τη μάσκα για βαθύ καθαρισμό σε συχνότητα ανάλογη με τον τύπο μας και ενυδατώνουμε σωστά προκειμένου να μην έχουμε ξηροδερμία ή υπερβολική λιπαρότητα, η οποία θα «απειλήσει» το αποτέλεσμα και τη διάρκειά του.

Primer

Αφού ενυδατώσουμε απλώνουμε ένα primer, την ειδική σύνθεση που θα κάνει ακόμα πιο λεία την υφή της επιδερμίδας. Επιπλέον, ανάλογα με το τι θέλουμε να πετύχουμε θα ενισχύσει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Υπάρχουν primers για θαμπή όψη, υπερβολική λιπαρότητα αλλά και για το «γέμισμα» των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Layering

Ξεκινάμε απλώνοντας μία μικρή ποσότητα make-up (όσο πιο μικρή τόσο το καλύτερο). Για πιο ισχυρή κάλυψη, «χτίζουμε» σταδιακά τις στρώσεις. Είναι πιο σωστό να βάζουμε μικρότερη ποσότητα και να προσθέτουμε, παρά να βάζουμε κατευθείαν μία μεγάλη ποσότητα γιατί το λουκ θα μοιάζει με «μάσκα» και θα «σπάσει» γρήγορα.

Αν έχουμε χνούδι, η φορά των κινήσεων πρέπει να είναι η ίδια με τις τριχούλες, διαφορετικά θα το τονίσουμε περισσότερο.

Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε την περιττή ποσότητα, στο τέλος ταμπονάρουμε απαλά με ένα χαρτομάντιλο.

Blending

Δεν παραλείπουμε τα σημεία κάτω από το πιγούνι και το οβάλ του προσώπου, τον λαιμό, και ανάλογα με τα ρούχα μας, το ντεκολτέ.

Κάνουμε καλό blending για να αποκτήσουμε ένα ενιαίο αποτέλεσμα.

«Καμουφλάζ»

Στις δυσχρωμίες χρησιμοποιούμε ένα θερμής απόχρωσης κονσίλερ, έναν τόνο πιο ανοιχτό από το υπόλοιπο δέρμα. Στη συνέχεια, το σταθεροποιούμε με μια πούδρα.

DIY glitter lips

Για τα χείλη σας θα χρειαστείτε:

  • Ένα διαφανές lip gloss
  • Σκόνη glitter για τα μάτια σε απόχρωση της αρεσκείας σας
  • Πινέλο (προεραιτικά)

Η προ-μίξη του glitter και της γυαλάδας είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην αφήσετε κενά στην εφαρμογή. Μπορείτε να εφαρμόσετε απευθείας το μείγμα στα χείλη σας αλλά αν αυτή η διαδικασία δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα lip gloss στα χείλη. Στη συνέχεια με το πινέλο ή με τα χέρια σας ταμπονάρετε λίγη σκόνη glitter και ανακατέψτε ομοιόμορφα τα προϊόντα.

Ολοκληρώνοντας το μακιγιάζ σας

Ιδανικά, συνδυάστε το look με ένα πιο minimal μακιγιάζ στα μάτια, διατηρώντας τα λίγο πιο ματ για να δημιουργήσετε ισορροπία.

Θέλετε ένα super glam αποτέλεσμα; Προσθέστε μια πινελιά λάμψης στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας και στο κέντρο του βλεφάρου σας με ένα λίγη glitter σκιά.

Τελειοποιήστε την εμφάνισή σας με ρουζ, σμιλεύοντας απαλά τα ζυγωματικά, το μέτωπο και τη λαιμόκοψη.

Ολοκληρώστε ψεκάζοντας το πρόσωπο μας ένα setting spray που θα χαρίσει σταθεροποίηση και φυσική λάμψη.