Aνεξαρτήτως εποχής, φαίνεται να επικεντρωνόμαστε στην περιποίηση του προσώπου και της επιδερμίδας μας και τα μαλλιά μας μάλλον να τα… ξεχνάμε. Έτσι, συχνά καταλήγουν να είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ας δούμε πώς μπορούμε να τα περιποιηθούμε κατάλληλα.

Κόβουμε τις ταλαιπωρημένες άκρες

Το τακτικό κούρεμα των μαλλιών είναι ένας καλός τρόπος διατήρησης της υγείας τους και μιας συνολικά φρέσκιας εμφάνισης.

Προσέχουμε τη θερμοκρασία του νερού όταν τα λούζουμε

Παρόλο που το μπάνιο με καυτό νερό μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που θέλετε όταν η θερμοκρασία έξω πέφτει, το ζεστό νερό μπορεί να απομακρύνει την υγρασία από τα μαλλιά σας κάνοντάς τα εύθραυστα και πιο ευάλωτα στο σπάσιμο.

Λούστε τα με χλιαρό νερό και στη συνέχεια επιλέξτε ιδανικά να τα ξεβγάλετε με δροσερό.

Δεν φεύγουμε από το σπίτι με βρεγμένα μαλλιά

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα στη φθορά και το περπάτημα έξω το χειμώνα ενώ είναι ακόμα νωπά μπορεί να τα κάνει να σπάνε.

Στεγνώστε τα με το πιστολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε μόνο σε ειδικές περιστάσεις σίδερο για ίσιωμα ή μπούκλες.

Εφαρμόζουμε ενυδατικό λαδάκι

Αποκαταστήστε την υγρασία με ένα θρεπικό λάδι μαλλιών στις άκρες που μπορεί να σας προσφέρει καθημερινή αναζωογόνηση.

Δεν ξεχνάμε το μαλακτικό και τη μάσκα

Διατηρήστε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα με ένα καλό μαλακτικό σε κάθε λούσιμο.

Η μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά όταν έχουμε να κάνουμε με ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, χαρίζοντας απαλότητα, ενυδάτωση και λάμψη.

Αποφεύγουμε το συχνό λούσιμο

Εάν συνηθίζετε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε. Το υπερβολικό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια που τα προστατεύουν και τα διατηρούν ενυδατωμένα.

Προσπαθήστε λοιπόν να παρατείνετε το χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων όσο το δυνατόν περισσότερο και μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε dry shampoo που θα κάνει τα μαλλιά σας να μυρίζουν όμορφα και να δείχνουν φρέσκα.

Φοράμε καπέλο, κασκόλ ή μαντήλι

Είναι σημαντικό να καλύπτετε τα μαλλιά σας κατά τους χειμερινούς μήνες για να τα προστατεύσετε από τον ξηρό αέρα και τη βροχή που κλέβουν την υγρασία.

Δεν πρέπει όμως ό,τι φοράτε να είναι πολύ σφιχτό, αλλά να αφήνει περιθώριο για να «αναπνέουν».

Χρησιμοποιούμε υγραντήρα

Η θέρμανση κάνει τον αέρα στο σπίτι ξηρό, «κλέβοντας» την υγρασία από τα μαλλιά σας. Ένας υγραντήρας λοιπόν μπορεί να είναι μια πολύ καλή λύση.

Extra tips

*Πίνετε αρκετό νερό και το χειμώνα παρόλο που δεν διψάτε τόσο.

*Τρώτε όσο το δυνατόν πιο υγιεινά, συμπεριλαμβάνοντας φρούτα, λαχανικά και λιπαρά ψάρια στη διατροφή σας.