Υγιές, λαμπερό και απαλό δέρμα σε όλο το σώμα σε 3,2,1…

1. Καθαρισμός

Είναι η πρώτη και σημαντικότερη κίνηση για την περιποίηση του δέρματος.

Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγουμε τα συχνά και μεγάλα σε διάρκεια αφρόλουτρα.

Παραμένοντας σε νερό υψηλής θερμοκρασίας για πολλή ώρα αυξάνεται η πιθανότητα αφυδάτωσης της επιδερμίδας.

Έτσι προτιμάμε να κάνουμε ντους και περιορίζουμε το αφρόλουτρο σε μία φορά την εβδομάδα.

Για τον καθαρισμό μας επιλέγουμε την κατάλληλη σύνθεση που σέβεται το pH μας και είναι πλούσια σε ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες.

Εκτός του ότι προσφέρουν ένα αποτελεσματικό μπάνιο, δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας ενάντια στην ξηρότητα.

Αφού πλυθούμε και εφαρμόσουμε τα καθαριστικά μας, ήρθε η ώρα να ξεπλυθούμε για να αφαιρέσουμε όλα τα ίχνη υπολειμμάτων σαπουνιού πριν βγούμε από το ντους, ώστε να μην παραμείνουν και να στεγνώσουν το δέρμα μας.

2. Απολέπιση

Η ρουτίνα ομορφιάς σας δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν έχετε εντάξει σε αυτή την απολέπιση.

Η απολέπιση απομακρύνει τη σκόνη, τους ρύπους, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αφήνει το δέρμα απαλό και λαμπερό.

Μπορεί να φαντάζει μια βαρετή διαδικασία, όμως αρκούν μόνο λίγα λεπτά για να «ξυπνήσουμε» τη θαμπή και τραχιά επιδερμίδα του σώματος.

Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα θα τη βοηθήσουμε να ξαναβρεί τη λάμψη και τη λεία υφή της.

Παράλληλα, η απολέπιση επιτρέπει στα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουμε στο δέρμα να διεισδύσουν καλύτερα και πιο βαθιά.

Αφού ολοκληρώσουμε το ντους μας, απλώνουμε το scrub της επιλογής μας σε ένα βρεγμένο φυσικό σφουγγάρι και τρίβουμε απαλά το δέρμα για 2-3 λεπτά.

Επιμένουμε περισσότερο στα σημεία όπου το πάχος της επιδερμίδας είναι μεγαλύτερο, γιατί εκεί συγκεντρώνονται περισσότερα νεκρά κύτταρα, δηλαδή στους αγκώνες και στα γόνατα.

Τα πέλματα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα γιατί δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες, που σημαίνει ότι δεν ενυδατώνονται φυσικά, άρα έχουν τάση για τραχύτητα.

Από την άλλη, και τα χέρια (ιδίως η ράχη τους) έχουν ελάχιστους σμηγματογόνους αδένες, γεγονός που σε συνδυασμό με την καθημερινή έκθεσή τους, αλλά και τις χειρωνακτικές δουλειές, τα αφυδατώνει και τα κάνει άγρια.

Όσον αφορά τη συχνότητα απολέπισης, σημαντικό ρόλο παίζει ο τύπος και η συμπεριφορά της επιδερμίδας.

Για παράδειγμα, αν έχετε ξηρό τύπο, καλό είναι να κάνετε απολέπιση 1 φορά την εβδομάδα, αν έχετε λιπαρό ή μεικτό 2 φορές και αν έχετε ευαίσθητο 2 φορές τον μήνα.

3. Ενυδάτωση

Μετά την απολέπιση ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, σκουπιζόμαστε απαλά και εφαρμόζουμε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα.

Είναι σημαντικό να παρέχουμε καθημερινά στο δέρμα, στο μεγαλύτερο όργανο του σώματος, τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ώστε να παραμένει λείο και απαλό αλλά προπάντων υγιές.

Επιλέγουμε μία εξειδικευμένη σύνθεση πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα και θρεπτικά έλαια και την εφαρμόζουμε καθημερινά.

Η δράση της συμβάλλει στην πρόληψη των φθορών από τον ήλιο, την κούραση και την ταλαιπωρία από την τριβή των ρούχων.

Μακροπρόθεσμα θα καθυστερήσουμε τα σημάδια γήρανσης όπως απώλεια ελαστικότητας και χαλάρωση.