Οι τάσεις στον πλανήτη της ομορφιάς έρχονται και φεύγουν αλλά η μόνη διαχρονική αξία είναι η φρεσκάδα και η λάμψη της καλά ενυδατωμένης επιδερμίδας. Μετά το glass skin, λοιπόν, η νέα εμμονή της beauty κοινότητας λέγεται sauna skin, εμπνέεται από την ευεργετική δράση της σάουνας στο δέρμα και σίγουρα δεν έρχεται… καταϊδρωμένη.

Τι είναι το sauna skin;

Με απλά λόγια, το sauna skin αναφέρεται στην εικόνα της επιδερμίδας μετά από μια συνεδρία σάουνας: αναζωογονημένη, ελαστική, φωτεινή εκ των έσω.  Μάλιστα το sauna skin ήταν η έμπνευση για το μακιγιάζ στο fashion show του οίκου Collina Strada για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024 στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, καθώς τα μοντέλα εμφανίστηκαν στο catwalk με dewy επιδερμίδα και έντονα glossy φινιρίσματα που έκαναν τα πρόσωπά τους να μοιάζουν ελαφρώς ιδρωμένα.

Πώς θα αποκτήσετε sauna skin… χωρίς να μπείτε στη σάουνα

Αυτό το post θα μπορούσε να είναι μια καλή αφορμή να απολαύσετε μια συνεδρία σάουνας, τα ευεργετικά, αποτοξινωτικά οφέλη της στον οργανισμό και να φύγετε με φυσικό sauna skin. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να μιμηθείτε το αποτέλεσμα στο σπίτι, ακολουθώντας πολύ απλά βήματα:

Λάμψη εκ των έσω

Όσο πιο καλά ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα εκ των έσω, τόσο πιο εύκολο είναι να πετύχετε τη φυσική λάμψη του sauna skin. Για όλους τους λόγους, λοιπόν, φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή.

Χρησιμοποιήστε ενυδατικά serums

Τα ενυδατικά serum περιέχουν υγροσκοπικά συστατικά, τα οποία δεσμεύουν την υγρασία από το περιβάλλον προς την ανώτερη στοιβάδα του δέρματος, διατηρώντας το ενυδατωμένο κι ελαστικό. Τέτοια συστατικά είναι το υαλουρονικό οξύ, γνωστό για την εντυπωσιακή ιδιότητά του να έλκει έως 1000 φορές το βάρος του σε νερό, η γλυκερίνη, το εκχύλισμα αλόης και τα αμινοξέα.

Σφραγίστε την ενυδάτωση

Το μυστικό της σωστής ενυδάτωσης δε βρίσκεται μόνο στα υγροσκοπικά συστατικά που έλκουν την υγρασία στην επιδερμίδα αλλά και σε εκείνα που την «κλειδώνουν». Αν και ο επιδερμιδικός φραγμός είναι επιφορτισμένος με αυτόν τον ρόλο. Να μην επιτρέπει δηλαδή να διαφύγει η πολύτιμη ενυδάτωση, η ενίσχυση της συνοχής και της καλής λειτουργίας του που μόνο καλό μπορεί να κάνει στο δέρμα. Μετά τον ενυδατικό ορό, λοιπόν, εφαρμόστε μια κρέμα ημέρας ενισχυμένη με ceramides (λιπίδια που πρωταγωνιστούν στη δομή του επιδερμιδικού φραγμού) για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να παραμείνει ελαστική κι ενυδατωμένη. Ολοκληρώστε το sauna skin με ένα άγγιγμα διάφανου balm. Αποφύγετε το highlighter γιατί τα μικρομόρια λάμψης που περιέχει ίσως στερήσουν αυτό το απόλυτα φυσικό dewy αποτέλεσμα που θέλετε) ψηλά στα ζυγωματικά -και είστε έτοιμη!