Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ημέρα για να αναγνωρίσουμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει ως προς την ισότητα των φύλων, αλλά και πόσο δρόμο έχουμε ακόμα να διανύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Σχεδόν σε όλο τον Δυτικό κόσμο οι γυναίκες έχουν δικαιώματα που οι παλαιότερες γενιές θα μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν, αλλά ακόμα δεν υπάρχει δυστυχώς ισότητα για την πλειονότητα των γυναικών ανά τον κόσμο.

Εσείς, πώς θα θέλατε να περάσετε μια τέτοια σημαντική ημέρα;

Ακολουθούν ιδέες με άρωμα γυναίκας…

Περάστε χρόνο με τη μητέρα σας

Αξιοποιήστε κάθε ευκαιρία να αφιερώνετε χρόνο σε αυτήν τη μοναδική γυναίκα της ζωής σας. Πηγαίνετε στο αγαπημένο της εστιατόριο, δείτε μια ταινία μαζί, μαγειρέψτε παρέα όπως όταν κάνατε μικρή.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά οι μαμάδες έχουν τη μαγική ικανότητα πάντα να μας μαθαίνουν κάτι καινούριο για τον εαυτό μας και τη ζωή και να βάζουν τα πράγματα σε τάξη.

Σκεφτείτε πως δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να έχουμε κοντά μας τους γονείς μας. Ο δεσμός μας με εκείνους είναι πολύτιμος και συχνά, στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, δεν τον φροντίζουμε όσο ενδεχομένως θα έπρεπε.

Συναντήστε γυναίκες που θαυμάζετε

Όλες έχουμε γυναίκες «μέντορες». Γυναίκες που μας εμπνέουν να κάνουμε βήματα μπροστά. Σήμερα, μπορούμε να βρούμε λίγο χρόνο να μοιραστούμε μαζί τους έναν «απλό» καφέ.

Εάν πάλι θαυμάζετε κάποια γυναίκα και δεν της το έχετε εκφράσει ποτέ, γιατί σήμερα να μην της το γνωστοποιήσετε; Όχι μόνο θα την χαροποιήσετε αλλά μπορεί και να καταλήξετε σε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση μαζί της.

Υποστηρίξτε άλλες γυναίκες

Γύρω μας, υπάρχουν τόσες γυναίκες δημιουργικές. Δυναμικές επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε φυσικά καταστήματα.

Τι θα λέγατε σήμερα να τις προτιμήσετε;

Μάθετε περισσότερα για τις γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο

Valentina Tereshkova: Η πρώτη γυναίκα αστροναύτης

Margaret Hamilton: Χάρη στον κώδικά της πήγαμε στο φεγγάρι

Kathrine Switzer: Η γυναίκα που έτρεξε πρώτη το μαραθώνιο της Βοστώνης

Malala Yousafzai: Νόμπελ Ειρήνης για το δικαίωμα στην εκπαίδευση

Simonde Beauvoir: Η ιδρύτρια του φεμινισμού

Μελίνα Μερκούρη: Η Ελληνίδα που αγαπήθηκε παγκοσμίως

Και η λίστα συνεχίζεται…

Πόσο καλά γνωρίζετε όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες;

Αξίζει επιπλέον να ενημερωθείτε για εκείνες τις γυναίκες που ακόμα βιώνουν σκληρότητα και αγωνίζονται για ίσα δικαιώματα.

Μην ξεχνάτε τον εαυτό σας

Τέλος, αφιερώστε λίγα λεπτά για να χαλαρώσετε και να κάνετε αυτό που θέλετε, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε να κάνετε κάθε μέρα.

Παρακολουθήστε την αγαπημένη σας εκπομπή, ακούστε μουσική, περάστε χρόνο στον κήπο, προγραμματίστε δραστηριότητες που ξέρετε πως σας χαροποιούν.

Η ψυχική και σωματική σας υγεία είναι προτεραιότητα, πόσω μάλλον σήμερα που η ζωή μας κατακλυζεται όλο και πιο πολύ από ευθύνες και υποχρεώσεις.