Αν υπάρχει κάτι που παρατηρήσαμε στις επιδείξεις μόδας για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2024, είναι το εξής: Τα αξεσουάρ μαλλιών βρίσκονται στο προσκήνιο και μας προ(σ)καλούν να πειραματιστούμε με τα hair looks μας. Συγκεντρώσαμε εδώ τα κορυφαία trends στα αξεσουάρ μαλλιών από τα fashion shows στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο και το Μιλάνο, για να εμπνευστείτε και να διαλέξετε τα δικά σας αγαπημένα. Είναι όλα τους υπέροχα και θα χαρίσουν… πολλούς πόντους στο στιλ σας.

Pearl pins

Στο Alice + Olivia fashion show είδαμε σινιόν στολισμένα με ροζ μαργαριταρένιες καρφίτσες. Στο show του Christian Siriano, από την άλλη, οι λαμπεροί κότσοι ήταν εκπληκτικοί –μόνο που σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρχαν μαργαριταρένια pins αλλά φύλλα χρυσού στην κορυφήτου σινιόν,»αντικατοπτρίζοντας» έτσι τα μεταλλικά στοιχεία που υπήρχαν στη συλλογή. Με λίγα λόγια, τα pearl pins και οτιδήποτε γυαλιστερό κι αν επιλέξετε για να στολίσετε το σινιόν σας, είναι τάση.

Φιόγκοι στα μαλλιά

Οι φιόγκοι στα μαλλιά εδώ και μερικούς μήνες έχουν την τιμητική τους. Θα τους δείτε τόσο σε μεγάλα όσο και σε μικρά μεγέθη, σε κάθε χρώμα και στιλ. Στο fashion show του οίκου Simone Rocha, μαύροι και κρεμ φιόγκοι κοσμούσαν τα μαλλιά των μοντέλων ολοκληρώνοντας υπέροχα τις δημιουργίες. Επίσης, στο show του οίκου Coach, τα πολύχρωμα bow clips δημιούργησαν μια statement εμφάνιση.

Κορδέλες

Τα headbands δηλαδή οι κορδέλες μαλλιών είναι επίσης must αυτήν τη χρονιά. Στις επιδείξεις μόδας των Connor Ives και SVRC, τα μαύρα headbands στα μαλλιά των μοντέλων κέρδισαν θετικές εντυπώσεις δημιουργώντας απίστευτα girly looks. Επίσης, celebrities όπως η Jennifer Lawrence, η Zendaya και η Anya Taylor-Joy έχουν ήδη ενδώσει στο trend φορώντας headbands σε πολλές επίσημες και μη εμφανίσεις τους.

Top tip: Οι κορδέλες αποτελούν το ιδανικό αξεσουάρ για τις bad hair days γιατί καλύπτουν τις ρίζες στο στεφάνι του κεφαλιού δίνοντας αυτόματα ένα χαριτωμένο twist στα μαλλιά.

Μαντήλια

Άλλο ένα κομψό αξεσουάρ που μπορεί εύκολα να κρύψει τη λιπαρότητα ή την άβαφη ρίζα είναι το μαντήλι. Κάνοντας μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στη δεκαετία του ’60, τα μεταξωτά μαντήλια με περίτεχνα μοτίβα τυλίχτηκαν γύρω από το κεφάλι των μοντέλων και δέθηκαν κάτω από το πηγούνι τους στο fashion show του οίκου Anna Sui. Επίσης, στην επίδειξη μόδας του Sandy Liang, μαύρα και λευκά μαντήλια με βολάν στις άκρες τους κόσμησαν υπέροχα τα μαλλιά. Ένα απλό αλλά κομψό αξεσουάρ που θα αναβαθμίσει αμέσως την εμφάνισή σας.