Το hydro bob είναι η νέα τάση που θα φέρει έναν αέρα ανανέωσης στα μαλλιά σας για την άνοιξη. Αποτελεί εξέλιξη του επίσης δημοφιλούς «boy bob» κουρέματος όμως με μία μόνο διαφορά, που έχει να κάνει με το styling. Θα το δείτε με ένα «υγρό» φινίρισμα, σαν wet look, που θα δώσει ξεκάθαρα μια φρεσκάδα στο στιλ σας. Μη χάνετε, λοιπόν, άλλο χρόνο και δείτε πώς μπορείτε να το πετύχετε κι εσείς εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Τι είναι το hydro bob

Ιδέα του κορυφαίου hairstylist, Tom Smith, το «hydro bob» είναι η «μετενσάρκωση» του «boy bob» κουρέματος κι έχει ήδη κυριαρχήσει σε εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, αλλά και σε street style looks στις Εβδομάδες Μόδας. Το στιλ του είναι ελαφρώς ανδρόγυνο και το wet look που το χαρακτηρίζει χαρίζει μια «δροσερή» διάσταση στα μαλλιά σας.

Όσον αφορά στο μήκος, μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε γυναίκα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της, ώστε να υπάρχει ένα μήκος που «κάθεται» κάπου ανάμεσα στα χείλη και το μέσο του λαιμού. Μάλιστα, η χρήση των κατάλληλων προϊόντων styling θα καθορίσει και θα σταθεροποιήσει το χτένισμα.

Τι προϊόντα θα χρειαστείτε

Σύμφωνα με τον Tom Smith, το hydro bob είναι πρακτικό κι εύκολο να αναδημιουργηθεί από κάθε γυναίκα -ακόμη και από εσάς που δε θέλετε να ασχολείστε και πολύ με τα μαλλιά σας. Υπάρχουν δύο τρόποι για να πετύχετε αυτό το wet look. Ο πρώτος τρόπος είναι με leave-in προϊόντα styling, όπως με leave-in κρέμες, οι οποίες ενυδατώνουν και «καθορίζουν» τα μαλλιά χωρίς όμως να τα κάνουν να φαίνονται λιπαρά.

Ένας άλλος τρόπος είναι να εφαρμόσετε μια μάσκα μαλλιών για επανόρθωση ή ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε τη ως προϊόν styling και αφήστε τη πάνω στα μαλλιά σας όπως θα κάνατε και με μια leave-in θεραπεία. Έτσι θα πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα της «ημι-υγρής» όψης που θέλουμε για αυτό το look, ενώ ταυτόχρονα θα ενδυναμώσετε και τα μαλλιά σας. Plus, αποτελεί ένα υπέροχο τρικ για όσες από εσάς δεν έχετε καθόλου χρόνο να κάνετε μάσκες ή θεραπείες κάθε εβδομάδα, για να θρέψετε τα μαλλιά σας.

Πώς να κάνετε styling

Αφού ολοκληρώσετε με την υφή, ήρθε η ώρα να περάσετε στο styling. Δοκιμάστε να πάτε τα μαλλιά σας πίσω από το ένα αυτί ή και από τα δύο αυτιά συνδυάζοντας το hairstyle σας με statement σκουλαρίκια -ιδανική ιδέα για βραδινές εμφανίσεις. Το hydro bob λειτουργεί επίσης τέλεια με χωρίστρα στο πλάι και τούφες μαλλιών να πέφτουν κολακευτικά στο πρόσωπό σας. Ό,τι κι αν διαλέξετε, το σίγουρο είναι πως το look σας θα κάνει αίσθηση.