Τα sleek σινιόν είναι σούπερ κομψά, εύκολα να τα δημιουργήσετε μόνες σας ενώ, με να τους πετύχετε μόνες σας, ενώ μπορούν να αναδείξουν κάθε σύνολο. Διασημότητες όπως οι Kim και Khloe Kardashian, η Hailey Bieber και η Sofia Richie επιλέγουν αυτό το χτένισμα συχνά για κάθε τους εμφάνιση, οπότε καταλαβαίνουμε πως δε θα πάει πουθενά ούτε φέτος. Σύμφωνα με τον celebrity hairstylist Andrew Fitzsimons, το sleek bun ταιριάζει σε κάθε τύπο μαλλιών αρκεί να έχετε τα κατάλληλα προϊόντα για να το πετύχετε. Ωστόσο, καλό είναι τα μαλλιά να είναι αρκετά μακριά για να μπορείτε να τα πιάσετε σε κότσο εύκολα.

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε είναι τα εξής:

#Βήμα 1

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πετύχετε έναν κομψό, sleek κότσο: Μπορείτε να ξεκινήσετε είτε με καθαρά, βρεγμένα μαλλιά είτε με στεγνά μαλλιά, τα οποία όμως είναι άλουστα μερικές μέρες, για να είναι πιο εύκολο το styling. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι τα μαλλιά σας είναι απαλλαγμένα από κόμπους και μπερδεμένες τούφες βουρτσίζοντάς τα πολύ καλά.

Εάν ξεκινήσετε με βρεγμένα μαλλιά, φροντίστε να είναι όσο πιο λεία γίνεται για το τέλειο αποτέλεσμα. Λούστε τα μαλλιά σας και στεγνώστε τα λίγο με μια πετσέτα με ταμποναριστές κινήσεις. Εφαρμόστε ένα ειδικό για styling έλαιο μαλλιών -που να προσφέρει όμως και θερμοπροστασία- και στεγνώστε τα είτε με πιστολάκι και βούρτσα είτε με κάποιο ειδικό εργαλείο που στεγνώνει τα μαλλιά και παράλληλα τα ισιώνει. Επιμείνετε στις ρίζες για 2-3 δευτερόλεπτα κι έπειτα «γλιστρήστε» προς τα κάτω αργά και σταθερά. Περάστε κάθε τούφα 2-4 φορές μέχρι να στεγνώσει πολύ καλά.

Εάν αποφασίσετε, όμως, να ξεκινήσετε με στεγνά μαλλιά, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο δεύτερο βήμα.

#Βήμα 2

Εφαρμόστε μια παχύρρευστη κρέμα για styling σε όλα τα μαλλιά, εστιάζοντας στις ρίζες και τις άκρες. Έτσι, θα τιθασεύσετε τις φύτρες μαλλιών που πετάνε κάνοντας πιο λεία τα μαλλιά και θα εξασφαλίσετε διάρκεια στον κότσο σας.

#Βήμα 3

Με μια βούρτσα με φυσικές τρίχες, χτενίστε τα μαλλιά προς τα πίσω και πιάστε τα σε αλογοουρά. Αυτή θα είναι η βάση του sleek bun σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι η αλογοουρά είναι στο ύψος όπου θέλετε να βρίσκεται ο κότσος σας.

#Βήμα 4

Μόλις σταθεροποιήσετε την αλογοουρά σας, στριφογυρίστε τη για να δημιουργηθεί ένας κότσος, στερεώστε τον με ένα λαστιχάκι και «σπρώξτε» προσεκτικά τις άκρες των μαλλιών που πετάνε μέσα στον κότσο στερεώνοντάς τες με μερικές φουρκέτες.

#Βήμα 5

Ολοκληρώστε ψεκάζοντας με λακ τον κότσο σας για να μείνει στη θέση του, ενώ με μια χτένα χτενίστε προσεκτικά τυχόν τούφες που μπορεί να πετάνε στο υπόλοιπο κεφάλι, για να τελειοποιήσετε το hairstyle σας.