Η περιποίηση του σώματος θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας σας όπως και η περιποίηση του προσώπου σας. Για να βεβαιωθείτε ότι η επιδερμίδα σας είναι λαμπερή, βελούδινη και πάνω απ’ όλα υγιής, καλό είναι να υιοθετήσετε στη ρουτίνα σας συγκεκριμένα beauty hacks, που προτείνουν οι ειδικοί, και θα ανανεώσουν το σώμα σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Παρακάτω θα βρείτε τα κορυφαία από αυτά, για να τα εντάξετε άμεσα στη bodycare routine σας.

Skincare συστατικά και στο σώμα

Ενώ για την φροντίδα του προσώπου μας μπορεί να έχουμε ένα ολόκληρο ντουλάπι γεμάτο με serum και μάσκες, συχνά για την φροντίδα του σώματος περιοριζόμαστε σε μια κρέμα ή ένα έλαιο. Εντάσσοντας στο bodycare σας μια λοσιόν με γλυκολικό οξύ, την οποία θα χρησιμοποιήσετε 2-3 φορές την εβδομάδα, θα δείτε διαφορά στην υφή και την ποιότητα της επιδερμίδα σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά για δύο εβδομάδες ως εντατική θεραπεία.

Άλλο συστατικό-κλειδί, το υαλουρονικό οξύ που ξεδιψάει άμεσα το αφυδατωμένο δέρματα.  Επιλέξτε ένα προϊόν σώματος με υαλουρονικό οξύ και εφαρμόστε το καθημερινά, μετά το ντους και όσο η επιδερμίδα σας είναι νωπή, για να «κλειδώσετε» την υγρασία στο εσωτερικό της. Αν έχετε σπυράκια, η αγαπημένη αισθητικός των stars, Joanna Vargas προτείνει να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό σώματος με σαλικυλικό οξύ μία ή δύο φορές την εβδομάδα κι έναν ορό ρετινόλης τοπικά στα σημεία που είναι επιρρεπή στην ακμή, απλώνοντας από πάνω την ενυδατική κρέμα σώματος.

Αξιοποιήστε τις υφασμάτινες μάσκες

Την επόμενη φορά που θα περιποιηθείτε το πρόσωπό σας με μια υφασμάτινη μάσκα, θυμηθείτε αυτό το tip: αξιοποιήστε το προϊόν που συνήθως περισσεύει  μέσα στο φακελάκι, κάνοντας απαλό μασάζ στην περιοχή του σώματος που θέλετε να επικεντρωθείτε. Αξιοποιήστε της σύνθεση μιας υφασμάτινης μάσκας με βιταμίνη C για να περιποιηθείτε τους θαμπούς, αφυδατωμένους αγκώνες σας ή κάντε μασάζ με τον ορό μιας ενυδατικής μάσκας στις συνήθως ξηρές κνήμες, όπως προτείνει η Vargas. Το δέρμα εκεί είναι πολύ λεπτό, επομένως χρειάζεται άφθονη ενυδάτωση.

Δοκιμάστε το body combing

Εκτός από την βοήθεια που προσφέρει στην αντιμετώπιση της κατακράτησης νερού, το body combing μπορεί να επηρεάσει και την ενέργεια που έχει «παγιδευτεί» στους μεσημβρινούς (ενεργειακές γραμμές) του σώματος. Είναι πολύ απλό και διαρκεί λιγότερο από τέσσερα λεπτά την ημέρα είτε το κάνετε στο ντους είτε χρησιμοποιώντας κάποιο έλαιο σώματος, ώστε να «γλιστράτε» πιο εύκολα στην επιδερμίδα. Για το body combing, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο σώματος που μοιάζει με χτένα και είναι φτιαγμένο από κρυστάλλους, όπως και το gua sha και το jade roller. Κάνοντας είτε μεγάλες, μακριές κινήσεις είτε μικρές και σύντομες να δουλεύετε προς τα κάτω ξεκινώντας από το εξωτερικό κάθε άκρου και μετά προς τα πάνω και προς τα μέσα, κάνοντας έξι κινήσεις ανά περιοχή. Ολοκληρώστε κάνοντας body combing διαγώνια πάνω στην κοιλιακή χώρα.

Σύμμαχοί σας τα AHAs

Οι θεραπείες με γλυκολικό και γαλακτικό οξύ λειτουργούν καλύτερα για την αντιμετώπιση της θυλακικής υπερκεράτωσης -αυτά τα μικροσκοπικά εξογκώματα πίσω από τα μπράτσα και τους μηρούς, τα οποία συνήθως είναι λευκά και περιβάλλονται από κόκκινο δέρμα. Όπως υποστηρίζει ο Dr. Dennis Gross, το δέρμα στο σώμα είναι δύο έως τρεις φορές πιο παχύ από αυτό του προσώπου, επομένως χρειάζεστε συχνά ένα «κοκτέιλ» ισχυρών συστατικών για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Μην ξεχνάτε το ντεκολτέ

Σύμφωνα με τη Joanna Vargas, είναι πολύ συνηθισμένο να δημιουργούνται κάθετες και οριζόντιες γραμμές στην περιοχή του ντεκολτέ εξαιτίας της θέσης που κοιμάστε. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, για ενυδάτωση αλλά και αντιγηραντική φροντίδα καθώς η επιδερμίδα σε αυτήν την περιοχή είναι λεπτή και είναι από τις πρώτες που παρουσιάζει σημάδια γήρανσης.

Πείτε «ναι» στο LED light

Η A-list αισθητικός Joanna Vargas υποστηρίζει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη LED light μάσκα σας σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος χρειάζεται θεραπεία. Ενώ το στήθος, τα χέρια και η κοιλιά είναι τα επικρατέστερα, αξίζει να στοχεύσετε και στο πάνω μέρος της πλάτης. Εκείνη η περιοχή είναι πιο επιρρεπής στο να πάθει κάποιο ηλιακό έγκαυμα και ως αποτέλεσμα να χάσει το δέρμα εκεί την ελαστικότητά του, κάτι που είναι πολύ αισθητό γύρω από τη γραμμή του σουτιέν. Μάλιστα, το μπλε φως LED είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση της ακμής που εμφανίζεται στην πλάτη και στο στήθος. Ο διάσημος Dr. Dennis Gross προτείνει να αναζητήστε συσκευές που είναι ευέλικτες και μπορούν να λειτουργήσουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος, ενώ το φως πρέπει να κοιτάει απευθείας το δέρμα για να επιτύχετε τη μέγιστη διείσδυση φωτός.