Χάρη στην υπομονή και επιμονή ενός βετεράνου κινηματογραφιστή, το National Geographic απαθανάτισε εκατοντάδες νεογέννητους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους να κάνουν την πρώτη τους βουτιά στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής.

Και με τον πιο θεαματικό τρόπο.

Τα πιγκουινάκια συνωστίζονται στην άκρη ενός γκρεμού από πάγο και κοιτούν το νερό της Ανταρκτικής από ύψος περίπου 15 μέτρων.

Το πρώτο θαρραλέο πουλί  βουτά στο κενό και ανοιγοκλείνει μάταια τα φτερά καθώς πέφτει και πέφτει. Λίγο αργότερα, αναδύεται στην επιφάνεια ασφαλές.

Δείτε το βίντεο

«Κανονικά πηδούν από κάποια πλάκα επιπλέοντος πάγου, που έχει ύψος 30-60 εκατοστά. Αυτή τη φορά παρατηρήσαμε ότι οι νεοσσοί πήγαιναν σε διαφορετικό μέρος» είπε στην εκπομπή Good Morning America ο Μπέρτι Γκρέγκορι, βραβευμένος κινηματογραφιστής που έμεινε δύο μήνες στην Ανταρκτική στην τελευταία αποστολή του.

«Απογειώσαμε το drone και πετάξαμε εκεί να δούμε τι συνέβαινε. Καταλάβαμε ότι συγκεντρώνονταν στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού των 15 μέτρων. Το ένα μετά το άλλο άρχισαν να πηδούν για το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό είπε.

Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος είναι ένα από τα ελάχιστα ζώα που ζουν στην Ανταρκτική όλο τον χρόνο, ακόμα και στη διάρκεια της πολύμηνης ανταρκτικής νύχτας.

Όπως τα περισσότερα είδη πιγκουίνου, βγαίνουν στην ξηρά μόνο για να ζευγαρώσουν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους.

Το μοναδικό βίντεο περιλαμβάνεται στο ντοκιμαντέρ Secrets of the Penguins που θα προβάλει το National Geographic την Ημέρα της Γης το 2025.

Οι εκατομμύρια πιγκουίνοι που ζουν στην Ανταρκτική απειλούνται αυτή την περίοδο από τη γρίπη των πτηνών, η οποία έφτασε στην ήπειρο και απειλεί να αποδεκατίσει τις πυκνές αποικίες.