Τα lip oils και τα lip gloss είναι από τα προϊόντα ομορφιάς που όλες λατρεύουμε και που (νιώθουμε ότι) ποτέ δεν έχουμε αρκετά στο νεσεσέρ μας. Αν και τα δύο αυτά προϊόντα χειλιών μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, καθένα έχει τη δική του αποστολή και είναι απαραίτητο για διαφορετικούς λόγους. Σε αυτό το άρθρο οι experts ξεκαθαρίζουν τις διαφορές ανάμεσα στις δύο αυτές συνθέσεις, για να ξέρετε τι να επιλέγετε κάθε φορά στη ρουτίνα μακιγιάζ σας ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Lip oil

Εμπλουτισμένα με θρεπτικά συστατικά όπως jojoba, αβοκάντο, έλαια σταφυλιού και βιταμίνες, τα lip oils βρίσκονται περισσότερο προς την πλευρά του skincare, καθώς έρχονται να  αναπληρώσουν την ενυδάτωση των χειλιών, αφήνοντάς τα απαλά κι ενυδατωμένα. Τα έλαια χειλιών χαρίζουν μια φυσική λάμψη και μπορούν να λειτουργήσουν και ως θεραπεία για τα χείλη -ειδικά όταν είναι ξηρά- αν τα εφαρμόσετε πριν κοιμηθείτε. Επίσης, η φόρμουλά τους είναι ελαφριά ώστε να τα νιώθετε «άνετα» στα χείλη όλη μέρα.

Lip gloss

Χαρίζουν κρυστάλλινη λάμψη στα χείλη, φοριούνται μόνα τους ή πάνω από το κραγιόν, και κυκλοφορούν σε μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι ενισχυμένα με συστατικά που δίνουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα ενισχυμένου όγκου, κάνοντας τα χείλη να δείχνουν πιο ζουμερά και «γεμάτα». Τα lip gloss είναι προϊόντα μακιγιάζ, αν και οι συνθέσεις νέας γενιάς είναι εμπλουτισμένες και με περιποιητικά συστατικά ώστε να προσφέρουν και φροντίδα όσο βρίσκονται πάνω στα χείλη.

Οι διαφορές

Τα lip oil είναι πιο λεπτόρρευστα από τα lip gloss, δεν κολλάνε στα χείλη και αφήνουν ένα διάφανο πέπλο χρώματος. Όπως αναφέραμε πιο πάνω, μαλακώνουν και κρατούν απαλά τα χείλη χάρη στην περιποιητική δράση τους με έλαια φυτικής προέλευσης, βιταμίνες, ενυδατικά συστατικά ενώ δρουν και ως ένα προστατευτικό φιλμ μεταξύ της ευαίσθητης επιδερμίδας των χειλιών και των εξωτερικών επιθετικών παραγόντων.

Τα lip gloss από την άλλη πλευρά, έχουν πιο πλούσια υφή από τα lip oil, είναι εμπλουτισμένα με χρωστικές καθώς μαζί με τη λάμψη χαρίζουν και χρώμα στα χείλη, δίνοντας ένα juicy αποτέλεσμα.

Σημαντικό: Οι ειδικοί τονίζουν να διαβάζετε προσεκτικά τη σύνθεση του προϊόντος που θα απλώσετε στα χείλη σας και αποφεύγετε τα «ύποπτα» συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην ευαίσθητη επιδερμίδα τους, όπως τα phthalates, τα parabens κ.λπ.