Οι αφέλειες αποτελούν ένα από τα επικρατέστερα στιλ μαλλιών που θα δείτε σε κάθε it girl και σε πολλές street style εμφανίσεις διάσημων και μη κοριτσιών εκεί έξω. Είτε σκέφτεστε να κόψετε αφέλειες είτε έχετε ήδη και θέλετε να πειραματιστείτε με κάτι διαφορετικό, το μόνο σίγουρο είναι πως θα χαρίσουν πολλούς πόντους κομψότητας σε κάθε σας look. Εμείς συγκεντρώσαμε τα 3 πιο «καυτά» στιλ, που αξίζει να βρίσκονται στο ραντάρ σας αυτή τη σεζόν και σας τα παρουσιάζουμε, για να φέρετε έναν αέρα ανανέωσης στις εμφανίσεις σας.

Curtain bangs

Τα curtain bangs, οι αφέλειες δηλαδή που μοιάζουν με μικρές κουρτίνες που «ανοίγουν» δεξιά και αριστερά στο μέτωπο, -εξού και το όνομά τους- είναι το στιλ μαλλιών που θα δείτε σε όλο το Instagram και το Pinterest, ενώ το hashtag #curtainbangs έχει πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok. Μάλιστα, διασημότητες όπως η Jenna Ortega και η Sofia Richie Grainge το έχουν υιοθετήσει απογειώνοντας τις εμφανίσεις τους. Αυτό που μας αρέσει σε αυτό το κούρεμα είναι ότι πλαισιώνει τέλεια το πρόσωπο, προσθέτοντας διάσταση και όγκο στο μπροστινό μέρος των μαλλιών χωρίς να χρειάζεται να κάνετε αφέλειες που θα καλύπτουν όλο το μέτωπο.

Διακριτικές αφέλειες

Αυτό είναι άλλο ένα στιλ που θα δείτε σε όλο το TikTok, και παρόλο που το hashtag #wispyfringe δεν έχει τόσες προβολές όσο το curtain bangs, εξακολουθεί να έχει πάνω από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους να το παρακολουθούν και να θέλουν να μάθουν πώς να το αποκτήσουν. Οι αφέλειες εδώ είναι αρκετά διακριτικές, λεπτεπίλεπτες και καθόλου «στημένες» για να πετύχετε ένα πιο ατημέλητο look. Επίσης, φαίνονται υπέροχες με ένα bob κούρεμα -σκεφτείτε τη Selena Gomez, που έχει φυλαριστά μαλλιά με διαφορετικά μήκη κάνοντας έτσι τις αφέλειές της να αναδεικνύονται τέλεια ή τη Lilly Allen με το σοφιστικέ της bob κούρεμα.

Αφέλειες στο πλάι

Οι αναζητήσεις για τις αφέλειες στο πλάι έχουν αυξηθεί πολύ τους τελευταίους μήνες κι έχουμε εντοπίσει αυτό το στιλ σε πολλές διασημότητες, από τη Taylor Hill μέχρι τη Dua Lipa. Αν και πρόκειται για ένα στιλ μαλλιών που δεν είναι και τόσο καινούριο, υπάρχουν τόσοι πολλοί νέοι και φρέσκοι τρόποι για να εφαρμόσετε την τάση, με επικρατέστερο το κούρεμα της Emily Ratajkowski που έφερε στο προσκήνιο αυτό το στιλ αφελειών. Επίσης, θα το δείτε σε pixie κουρέματα, σαν αυτό της Taylor Hill, χαρίζοντας έτσι στην εμφάνισή σας μια άκρως στιλάτη και κομψή πινελιά. Κι εάν έχετε πιο μακριές αφέλειες, εμπνευστείτε από τη Dua Lipa, η οποία σε μια πρόσφατη εμφάνισή της έπιασε τα μισά μαλλιά της πίσω κι έφερε τις αφέλειές της στο πλάι.