Για το ρουζ στα μάγουλα σίγουρα έχετε ακούσει πάρα πολλά αλλά  το ρουζ στο ντεκολτέ; Η «chest blush» τεχνική είναι το μυστικό «όπλο» του celebrity makeup artist, Sir John, για να αποκτήσουν οι διάσημες πελάτισσές του -έχει συνεργαστεί με τη Beyoncé και τη Lori Harvey- ένα σούπερ σέξι ντεκολτέ. Τα καλά νέα είναι ότι πρόκειται για μια πανεύκολη τεχνική, που μπορείτε να υιοθετήσετε μόνες σας χωρίς να είστε επαγγελματίες makeup artists.

Τι είναι το «chest blush»

Η τεχνική του «chest blush» έχει να κάνει με την εφαρμογή ρουζ στο ντεκολτέ για να μοιάζει πιο φρέσκο, «ζωντανό» και απόλυτα σέξι. «Η τεχνική αυτή προσθέτει διάσταση και ζωντάνια στο σώμα και μιμείται το χρώμα που αποκτάει το δέρμα μετά από έντονη δραστηριότητα» εξηγεί η makeup artist Ehlie Luna. Είναι ο τέλειος τρόπος για να αναδείξετε με τον πιο αισθησιακό τρόπο ένα off-the-shoulder τοπ, οπότε μη διστάσετε να υιοθετήσετε την τεχνική στις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις.

Πώς θα το πετύχετε

Για αυτήν την τεχνική, το μόνο που χρειάζεστε είναι το αγαπημένο σας ρουζ κι ένα μεγάλο πινέλο. «Εστιάστε στο κέντρο του ντεκολτέ. Έπειτα, αρχίστε να μπλεντάρετε το ρουζ προς όλες τις κατευθύνσεις, για να πάει σε όλο το υπόλοιπο ντεκολτέ» αναφέρει η Ehlie Luna.

Αν θέλετε να αποκτήσετε μια πιο φυσική εμφάνιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απόχρωση, η οποία θα μιμείται το ροδαλό χρώμα που αποκτάει το πρόσωπό σας όταν κοκκινίζετε -για παράδειγμα, μετά από την άσκηση. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρουζ με shimmer, για να χαρίσετε χρώμα και ταυτόχρονα λάμψη στο ντεκολτέ σας. Ολοκληρώστε ψεκάζοντας ένα setting spray στο ντεκολτέ, για να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα δε θα πάει πουθενά μετά από ώρες.

Top tip: Εάν δεν είστε έτοιμες να το δοκιμάσετε μόνες σας ή απλώς φοράτε σπάνια ρούχα με εκτεθειμένο το ντεκολτέ, μπορείτε να υιοθετήσετε την τεχνική με άλλους τρόπους. Η Ehlie Luna προτείνει να φέρετε το χρώμα του ρουζ που χρησιμοποιείτε στα μάγουλά σας μέχρι το μέτωπό σας, όπως θα κάνατε με ένα bronzer. «Μπορείτε να εφαρμόσετε περισσότερο χρώμα προς τους κροτάφους και ακόμη και να προσθέσετε ελάχιστο ρουζ και στο πηγούνι για να δημιουργήσετε το χρωματικό αποτέλεσμα, που αποκτάει το δέρμα σας μετά την ηλιοθεραπεία» εξηγεί η ίδια.