Το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά -και οι διάφοροι τόνοι του- φέτος έχουν την τιμητική τους. Πολλές ζήλεψαν το σκούρο κόκκινο της Dua Lipa και αναρωτήθηκαν έστω και για μερικά δευτερόλεπτα εάν ο συγκεκριμένος τόνος θα τους ταίριαζε το ίδιο. Η απάντηση είναι ναι, καθώς η φλογερή αυτή απόχρωση και μερικές ακόμη που κινούνται στο φάσμα του κόκκινου, ταιριάζουν σε όλες. Εμείς τις συγκεντρώσαμε εδώ για να τις ανακαλύψετε κι εσείς και να ανανεώσετε το χρώμα των μαλλιών σας.

Είτε είστε κοκκινομάλλα χρόνια τώρα είτε σκέφτεστε να γίνετε φέτος, αυτές είναι οι κορυφαίες κόκκινες αποχρώσεις που πηγαίνουν σε όλες:

Cowboy copper

Το «cowboy copper» αποτελεί τεράστια τάση στα χρώματα μαλλιών φέτος και ταιριάζει σε κάθε τόνο επιδερμίδας. Εμπνευσμένο από τα cowboy girls που βλέπουμε στις ταινίες, πρόκειται για μια φωτεινή, πιο «ζωντανή» απόχρωση του κόκκινου με θερμούς υποτόνους. Επίσης, εμπλουτίζεται με πλούσιους χάλκινους τόνους -εξού και η λέξη «copper» στο όνομά της τάσης-, για να χαρίσει ένα «ζωηρό» αποτέλεσμα.

Σκούρο κερασί

Είναι το κόκκινο που είδαμε να απογειώνει φέτος η Dua Lipa. Πρόκειται για ένα έντονο κόκκινο χρώμα με βάση το μπλε και με μπορντό ή ακαζού υποτόνους. Αποτελεί μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή απόχρωση, ιδανική για γυναίκες με τολμηρή προσωπικότητα. Ταιριάζει πολύ σε olive τόνους δέρματος, ενώ φαίνεται επίσης όμορφο σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες με θερμούς ή ουδέτερους υποτόνους, καθώς δημιουργεί την τέλεια αντίθεση και δίνει στο δέρμα μια υπέροχη λάμψη.

Auburn red

Το auburn red είναι μια σκούρα εκδοχή των κόκκινων μαλλιών με θερμούς, καστανούς υποτόνους. Είναι λιγότερο φλογερό και άρα πιο διακριτικό. Αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή για όσες αναζητούν ένα κόκκινο χρώμα που δεν είναι πολύ «ζωντανό» ή λαμπερό, αλλά εξακολουθεί να προσθέτει ζεστασιά και διάσταση στα μαλλιά τους.

Βουργουνδί

Το βουργουνδί είναι ένα ψυχρό κόκκινο με μωβ υποτόνους που δημιουργούν μια όμορφη πολυδιάστατη εμφάνιση. Αυτή η κόκκινη απόχρωση μαλλιών πήρε το όνομά της από το πλούσιο χρώμα του κρασιού. Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του βουργουνδί μπορούν να «ζεστάνουν» τους πιο ανοιχτούς τόνους δέρματος, ενώ οι βαθύτεροι τόνοι του βουργουνδί δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Έντονο κόκκινο

Τολμηρό και άκρως εντυπωσιακό, το χρώμα αυτό είναι πολύ έντονο και μπορεί να κυμαίνεται από ένα «καθαρό» κόκκινο έως ένα ελαφρύ πορτοκαλοκόκκινο. Εάν το προτιμήσετε, να είστε έτοιμες πως θα χρειαστεί να κάνετε ντεκαπάζ, για να εξασφαλιστεί ότι το κόκκινο που θα προκύψει θα είναι «καθαρό» και πλούσιο.

Ανοιχτό χάλκινο-κόκκινο με χρυσαφένιους τόνους

Η απόχρωση αυτή -τη βλέπουμε στη Jessica Chastain- ανήκει στην ίδια οικογένεια με το strawberry blonde και το apricot red. Πρόκειται για ένα ζεστό, χρυσαφένιο κόκκινο που μπορεί να γίνει είτε σε όλα τα μαλλιά είτε σε ανταύγειες. Δείχνει υπέροχο σε ανοιχτούς τόνους δέρματος με ψυχρούς ή πιο ροζ υποτόνους.

Copper penny

Αν θέλετε τα κόκκινα μαλλιά σας να κλίνουν περισσότερο προς ένα κόκκινο που θα πορτοκαλίζει, τότε το copper penny είναι η ιδανική απόχρωση για εσάς. Χαρακτηρίζεται από θερμούς, φλογερούς τόνους που μπορεί να κυμαίνονται από ανοιχτό χάλκινο έως σκούρο, έντονο κόκκινο. Η απόχρωση αυτή προσθέτει ζεστασιά και βάθος στα μαλλιά, δημιουργώντας μια τολμηρή κι εντυπωσιακή εμφάνιση.