Με την ταινία Challengers στην οποία πρωταγωνιστεί η Zendaya να έχει κάνει ήδη πρεμιέρα, είναι σίγουρο ότι θα ζήσουμε ένα καλοκαίρι που θα περιστρέφεται γύρω από το τένις. Ναι, η τάση του “tenniscore beauty” αποτελεί πια γεγονός και θα μας απασχολήσει πολύ τους επόμενους μήνες. «Πρόκειται για ένα άθλημα υψηλού επιπέδου, επομένως η πρώτη προτεραιότητα ενός παίκτη είναι η λειτουργικότητα. Πώς μεταφράζεται αυτό στον κόσμο της ομορφιάς; Όλα θα αφορούν πρακτικά σινιόν, φρέσκο πρόσωπο, dewy μακιγιάζ και μινιμαλιστικά νύχια» αποκαλύπτει ο hairstylist Dhairius Thomas.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα τα μυστικά για το πώς να ανανεώσετε τις ρουτίνες ομορφιάς σας και να φέρετε τον απίθανο κόσμο του τένις στην εμφάνισή σας.

Tenniscore μαλλιά

Είτε παρακολουθείτε το άθλημα είτε τις εμφανίσεις της Zendaya τις τελευταίες εβδομάδες, θα έχετε ήδη παρατηρήσει ένα συγκεκριμένο μοτίβο ανάμεσα στα tenniscore χτενίσματα: τα μαλλιά είναι πάντα ψηλά και μακριά από το πρόσωπο. «Οι παίκτες του τένις χρειάζονται ένα χτένισμα που να μην τους εμποδίζει όσο βρίσκονται στο γήπεδο. Παραδοσιακά, αυτό μεταφραζόταν με μια απλή αλογοουρά. Ωστόσο, χάρη στους θρύλους του τένις όπως η Venus και η Serena Williams, τα χτενίσματα έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια. Για παράδειγμα, οι πλεξούδες κάθε είδους αποτελούν ένα χαρακτηριστικό στιλ χτενίσματος στον κόσμο του τένις που μπορεί να μαγέψει το κοινό» αναφέρει ο Thomas.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μια κλασική, ψηλή αλογοουρά ή μισά πάνω-μισά κάτω μαλλιά ή ένα χαμηλό σινιόν ή μια αλογοουρά με πλεξούδα. Επίσης, μπορείτε να κάνετε περαιτέρω styling στα μαλλιά, προσθέτοντας για παράδειγμα μια φαρδιά κορδέλα εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’90, που θα χαρίσει μια κομψή πινελιά στο χτένισμά σας.

Tenniscore νύχια

Τα tenniscore νύχια θα πρέπει να είναι αρκετά πρακτικά, για να αποτυπώνουν τη ζωή των παικτών του τένις εντός κι εκτός γηπέδου. Προτιμήστε κοντά, τετράγωνα νύχια, που είναι πιο λειτουργικά. Όσο για το σχέδιο, το micro french manicure είναι το ιδανικό, γιατί αφήνει τα νύχια μεν περιποιημένα, αλλά είναι και ιδιαίτερα κομψό. Εάν είστε πιο τολμηρές, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα neon ανοιχτό πράσινο χρώμα, που μιμείται την απόχρωση που έχει το μπαλάκι του τένις.

Tenniscore μακιγιάζ

Αν και το μακιγιάζ δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους αθλητές του τένις, ωστόσο υπάρχουν διακριτικοί τρόποι για να δείχνετε περιποιημένες. «Το tenniscore μακιγιάζ θα ήταν καλύτερο να περιγραφεί ως μίνιμαλ και με διάρκεια» αναφέρει η makeup artist Gabi Alvarez. Θέλουμε ουσιαστικά αυτό το εφέ του μακιγιάζ που μοιάζει με δεύτερο δέρμα, απλώς πιο ενισχυμένο, για να διαρκεί για ώρες. «Μπορείτε να πετύχετε αυτήν την εμφάνιση χρησιμοποιώντας προϊόντα που προσφέρουν ένα λαμπερό φινίρισμα, δηλαδή ενυδατικές κρέμες, υγρά highlighters, αντηλιακά και πολλά άλλα. Είναι highlighter ή ιδρώτας; Κανείς δεν ξέρει» προσθέτει η ίδια.