Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν λιγότερη θερμότητα στα μαλλιά σας, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το χτένισμα “wash-and-go”. Είναι το ιδανικό hairstyle για το καλοκαίρι, αφού για να το πετύχετε θα χρειαστείτε μόνο νερό, την πετσέτα σας και μερικά προϊόντα μαλλιών, ενώ το πιστολάκι και οποιοδήποτε άλλο εργαλείο styling δεν έχει καμία θέση εδώ.

Τι είναι το χτένισμα “wash-and-go”

Είναι ό,τι λέει το όνομά του: απλά λούζετε τα μαλλιά σας και τα αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα styling. Αν σκέφτεστε κατά πόσον αυτή η λογική ταιριάζει με το κούρεμά σας, ο διάσημος hairstylist Paul Cucinello λέει ότι το bob κούρεμα αναδεικνύεται τέλεια χωρίς styling με πιστολάκι ενώ και στα μακρύτερα μήκη μαλλιών με φιλάρισμα μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το look, αλλά να έχετε υπόψη ότι τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν αρκετό όγκο καθώς στεγνώνουν φυσικά, όπως εξηγεί ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη Jenna Spino, κομμώτρια στο Maxine Salon στο Σικάγο, αυτό το στιλ χτενίσματος είναι ιδανικό και για όσες έχουν κυματιστά ή σγουρά μαλλιά, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και για κάποια με πιο ίσια. «Το αποτέλεσμα θα ήταν πιο ίσιο σε αυτήν την περίπτωση, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι υφής, για να προσθέσετε λίγο όγκο» εξηγεί η ίδια. «Στις γυναίκες με πιο λεπτή τρίχα, ωστόσο, μπορεί να μη λειτουργήσει, γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσουν όγκο τα μαλλιά χωρίς να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι» συμπληρώνει λέγοντας.

Πώς θα το πετύχετε

  • Αρχικά, λούστε τα μαλλιά σας και συνεχίστε με conditioner ξεβγάζοντάς το πολύ καλά με άφθονο νερό.
  • Σκουπίστε τα ταμποναριστά με μια καθαρή, μαλακή πετσέτα για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από τα μαλλιά σας.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή μια χτένα με φαρδιά δόντια, ο Cucinello προτείνει να κατευθύνετε γρήγορα τα μαλλιά σας εκεί που θέλετε να μείνουν αφού στεγνώσουν φυσικά. «Για παράδειγμα, οι αφέλειες χτενίζονται κατευθείαν προς τα κάτω ή κάντε τη χωρίστρα όπου σας αρέσει» εξηγεί.
  • Συνεχίστε με τα προϊόντα styling. Η Spino προτείνει να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν που θα ενυδατώσει τα μαλλιά σας και θα βοηθήσει με το φριζάρισμα. Εάν έχετε ίσια μαλλιά, εφαρμόστε ένα leave-in conditioner. Εάν, από την άλλη, έχετε σγουρά, επιλέξτε ένα προϊόν για μπούκλες όπως μους, τζελ ή κρέμα και απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα. Κατανείμετε ομοιόμορφα το προϊόν σε όλα τα μαλλιά με τη βοήθεια μιας χτένας, για να πάει παντού.
  • Αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους και απολαύστε το “wash-and-go” πανεύκολο χτένισμά σας.

Πώς θα το διατηρήσετε

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το χτένισμά σας και την επόμενη μέρα, είτε θα λουστείτε ξανά είτε θα ξαναβρέξετε λίγο τα μαλλιά σας -με νερό ή με ένα hair mist-, ώστε να στεγνώσουν πάλι φυσικά χωρίς τα «τσακίσματα» που μπορεί να έχουν σχηματιστεί κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ένας άλλος τρόπος για να διαρκέσει περισσότερο το wash-and-go χτένισμά σας είναι να κοιμάστε με ένα μεταξωτό σκουφάκι ή μαντήλι ή ακόμα κι ένα μεταξωτό scrunchie -τα αξεσουάρ αυτά θα μειώσουν το φριζάρισμα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια του ύπνου.