Οι τάσεις στα νύχια έρχονται και φεύγουν. Τη μια μπορεί να φοράτε ένα uber trendy κερασί nail color και την άλλη να κάνετε ένα all time γαλλικό mani. Σε αντίθεση με τα πιο «πλούσια» χρώματα και υφές που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή τον περασμένο χειμώνα, η άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 έχουν στρέψει την προσοχή τους στην υγεία των νυχιών και τα nail tints επικεντρώνονται σε αυτό ακριβώς.

Ακολουθώντας τη μίνιμαλ αισθητική, τα nail tints έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να πετύχετε ένα κομψό, glossy μανικιούρ από την άνεση του σπιτιού σας. Προσφέρουν μια διακριτική «υποψία» χρώματος, ενώ μόλις μερικές στρώσεις είναι αρκετές για να κάνουν τα νύχια σας να φαίνονται λαμπερά, φρέσκα και υγιή.

Τι είναι τα nail tints

Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, τα nail tints δεν είναι κάτι που πρέπει να επιλέξετε αν ψάχνετε για ένα μανικιούρ όπου το χρώμα του θα είναι πλήρως καλυπτικό. Αντίθετα, προσφέρουν μια “no manicure” εμφάνιση, αφού έχουν μια ημιδιαφανή απόχρωση.

«Τα nail tints είναι διάφανα, tinted βερνίκια νυχιών, που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν το φυσικό χρώμα των νυχιών σας» εξηγεί η session manicurist, Ami Streets, η οποία τα παρομοιάζει με ένα lip oil ή μια ενυδατική με χρώμα, αλλά… για τα νύχια. «Χαρίζουν ένα σούπερ γυαλιστερό φινίρισμα και την ψευδαίσθηση των «τέλειων» νυχιών με λίγες μόνο στρώσεις, επομένως είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος να κάνετε τα νύχια σας να φαίνονται περιποιημένα με ελάχιστο προϊόν» προσθέτει η ειδικός.

Τα υπέρ των nail tints

Μπορεί τα nail tints να προσφέρουν ένα ανεπιτήδευτο, μινιμαλιστικό mani, αλλά η χρήση τους μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη και για την υγεία των νυχιών σας. «Πολλά nail tints περιέχουν ένα κοκτέιλ συστατικών για τη θρέψη και την ενίσχυση των νυχιών -για παράδειγμα, το γλυκό αμυγδαλέλαιο θρέφει τα νύχια και τα AHAs τα αναζωογονούν», εξηγεί η Ami Streets.

Επίσης, τα nail tints έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζονται απευθείας σε «γυμνά» νύχια, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη να εφαρμόσετε κάποιο base coat κάτω από το nail tint. Χρειάζονται μόνο μία ή δύο στρώσεις και το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό. Αποτελούν, επιπλέον, μια τέλεια πρόταση αν θέλετε να αποφύγετε το τζελ ή το ημιμόνιμο μανικιούρ και ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο που θα κάνει τα νύχια σας να δείχνουν περιποιημένα και λαμπερά τη στιγμή. Τέλος, όπως συμβαίνει και με το παραδοσιακό βερνίκι νυχιών, το nail tint μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα με ασετόν.

Κάτι μας λέει ότι τα nail tints ήρθαν για να μείνουν!