Όταν οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές και το μακιγιάζ αρχίζει να «λιώνει», υπάρχουν τεχνικές τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε για να εξασφαλίσετε ότι το makeup look σας θα έχει διάρκεια. Μία από αυτές μας έρχεται από το TikTok και αφορά τα χείλη και λέγεται lip blurring.

Οι experts λένε ότι είναι πανεύκολο να το πετύχετε μόνες σας στο σπίτι – για του λόγου το αληθές δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω τρία μόλις βήματα που θα σας χαρίσουν ένα σέξι blur εφέ στα χείλη.

Τι είναι το lip blurring

«Το lip blurring δημιουργεί ένα “χαλασμένο” εφέ στα χείλη, τα οποία μεν έχουν χρώμα πάνω τους, αλλά δεν είναι τέλεια βαμμένα με ακριβές περίγραμμα και σχήμα» εξηγεί η makeup artist Neil Scibelli. Η τεχνική είναι ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου το μακιγιάζ των χειλιών μπορεί να αρχίσει να «λιώνει» και να αλλοιώνεται λόγω της ζέστης.

Πολλοί makeup artists παρομοιάζουν το lip blurring με το αποτέλεσμα που χαρίζει ένα lip stain, έτσι ώστε όταν βρίσκεστε έξω -ειδικά σε περιοχές με πολλή ζέστη και υγρασία- τα χείλη σας θα φαίνονται βαμμένα, αλλά δε θα χρειάζεται να ανησυχείτε ότι έχει φύγει το περίγραμμα ή το κραγιόν βγήκε έξω από τη γραμμή. Το αποτέλεσμα εδώ είναι πιο ατημέλητο και άκρως σέξι!

Πώς θα το πετύχετε σε 3 μόνο βήματα

#1

Χρώμα στα χείλη

Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το lip look χρησιμοποιώντας μολύβι χειλιών, κραγιόν ή και τα δύο, σε όποια απόχρωση θέλετε -ό,τι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να είναι ματ για μεγαλύτερη διάρκεια.

Εάν χρησιμοποιήσετε μολύβι χειλιών, σχηματίστε το περίγραμμα και στη συνέχεια γεμίστε και το εσωτερικό των χειλιών.

Εάν, από την άλλη, διαλέξετε το κραγιόν, απλώστε το κανονικά στα χείλη σας .

Εάν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε και τα δύο, δηλαδή lip liner και κραγιόν, σχηματίστε κανονικά το περίγραμμα με το μολύβι κι έπειτα εφαρμόστε το κραγιόν στο εσωτερικό των χειλιών.

#2

Ταμπονάρετε τα χείλη

Στη συνέχεια, “σβήστε” ταμποναριστά το προϊόν/τα προϊόντα χειλιών που εφαρμόσατε είτε με τα δάχτυλά σας είτε με ένα πινέλο για τα χείλη για να αρχίσει να δημιουργείται αυτό το blur εφέ.

Στόχος σε αυτό το look δεν είναι τα τέλεια βαμμένα χείλη – θέλουμε να έχουν χρώμα που να σβήνει προς το περίγραμμά τους. Αφαιρέστε τυχόν περιττό προϊόν ταμπονάροντας και πάλι τα χείλη σας με ένα χαρτομάντηλο ή blotting paper.

#3

Φιξάρετε το χρώμα

Πολλοί makeup artists σταματάνε το lip blurring αφού ταμπονάρουν τα χείλη με χαρτομάντηλο. Ωστόσο, για έξτρα διάρκεια, μπορείτε να εφαρμόσετε από πάνω μια translucent powder, για να έχετε πραγματικά ένα τέλειο blur εφέ.

Απλώς εφαρμόστε ταμποναριστά με ένα καθαρό σφουγγαράκι μια λεπτή στρώση πούδρας πάνω από τα χείλη -αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το καλοκαίρι, για να φιξάρετε το μολύβι χειλιών ή το κραγιόν που χρησιμοποιήσατε κι έτσι να μη φύγει το χρώμα κατά τη διάρκεια της μέρας.