To air fryer ήρθε για να μείνει στην κουζίνα μας και η επιτυχία του οφείλεται στην πρακτικότητά του αλλά και στο γεγονός ότι μας δίνει την ευκαιρία να μαγειρεύουμε πιο υγιεινά, χρησιμοποιώντας ελάχιστο λάδι.
Μέχρι, σήμερα, οι περισσότερες συνταγές που απευθύνονται για μαγείρεμα στη φριτέζα αέρος προέρχονταν από ξένες κουζίνες, με πρώτες ύλες που δεν έχουμε συνηθίσει στο καθημερινό μας τραπέζι, από διαφορετικές κουλτούρες φαγητού που σίγουρα δεν είμαστε εξοικειωμένοι. Γι’ αυτό και συχνά το air fryer, αν και έχει όλες τις προϋποθέσεις να συμμετέχει σε κάθε μαγείρεμά μας, μένει στον πάγκο αναξιοποίητο.
Η Αργυρώ, με την αγάπη της για την ελληνική κουζίνα, συγκέντρωσε τις αγαπημένες μας συνταγές, πολλές από αυτές παραδοσιακές και τις προσάρμοσε στις λειτουργίες του air fryer.
Συνταγές που θα ετοιμάσουμε με εποχικά υλικά, οι οποίες απαιτούν ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και γρήγορο μαγείρεμα.
Γεμιστές ντομάτες γλύκισμα, καραμελωμένες μπάμιες, παναρισμένα μπαρμπουνάκια με τραγανή κρούστα και ελάχιστο λάδι που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κλασικά, τρυφερά και ζουμερά μαριναρισμένα παϊδάκια, σαρδέλες πλακί και σφυρίδα με σάλτσα λαχανικών για τους φανατικούς της βαθιάς ελληνικής νοστιμιάς αλλά και πολλές άλλες προτάσεις για όλη την οικογένεια.
Μαζί, μοναδικά σνακ που γίνονται σε ελάχιστα λεπτά όπως εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, λαχταριστές αβγόφετες, τυρόψωμο με φέτα και ντομάτα, αφράτο ψωμί με ελαιόλαδο και γλυκάνισο και πεντανόστιμα γλυκά όπως κέικ με λάδι χωρίς γλουτένη και λουκουμάδες παραλίας, αφράτους και φανταστικούς όπως τους ξέρουμε.
Η συσκευή air fryer είναι ένα πολυεργαλείο που τηγανίζει υγιεινά, ψήνει γρήγορα με τον αέρα να κυκλώνει όλα τα υλικά, μαγειρεύει και μελώνει όλα εκείνα φαγητά που δεν έχουν κανέναν λόγο να λείπουν ποτέ από το ελληνικό τραπέζι.
ΑΡΓΥΡΩ
35 ελληνικές συνταγές στο Air Fryer
Κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Μάϊου αποκλειστικά με το ΒΗΜΑ