Ρυζόγαλο με λωτό και φιστίκια Αιγίνης
Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού, που έχει τις ρίζες του στα παιδικά μας χρόνια, θα δροσίσει τα καλοκαιρινά μας απογεύματα!

ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣΛίγο περισσότερο από 4 ώρες
Υλικά
- 100 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 λίτρο γάλα
- 90 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. λωτός, καθαρισμένος και κομμένος σε μικρούς κύβους
- 4 σπόροι καρδάμωμο, δεμένοι σε τουλπάνι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 80 γρ. ρόδι, τους σπόρους
- 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, καθαρισμένα και σπασμένα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ρόδι και τα φιστίκια Αιγίνης. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Προσέχουμε να μη γίνει δυνατός ο βρασμός και ανά τακτά διαστήματα ανακατεύουμε.
Βήμα 2ο
Μόλις χυλώσει το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και το καρδάμωμο και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μεγάλο μπολ ή σε 4 ατομικά μπολάκια.
Βήμα 3ο
Βάζουμε το ρυζόγαλο στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.
Βήμα 4ο
Πασπαλίζουμε με τους σπόρους του ροδιού και τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.