Πικάντικα φασολάκια με γιαούρτι για «σβήσιμο»
Σερβίρουμε τα φασολάκια σε πιάτο, γαρνίρουμε με κουταλιές γιαουρτιού και περιχύνουμε με λίγο πικάντικο λάδι. Συνοδεύουμε με ψωμί.

Υλικά
- 500 γρ. φασολάκια ψιλά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 2 σκελ. σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 ώριμες ντομάτες σε φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φύλλα φρέσκου δυόσμου
- Φιλέ αμυγδάλου
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- Ψωμί ολικής άλεσης
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4–5 λεπτά σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα φασολάκια και τις φέτες της ντομάτας.
Βήμα 2ο
Πασπαλίζουμε με το κύμινο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα, αλλά τα φασολάκια να παραμείνουν τρυφερά. Δυναμώνουμε την ένταση της εστίας στα τελευταία λεπτά για να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και το αμύγδαλο φιλέ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο με την πάπρικα και το μπούκοβο.