Tip: Χρησιμοποιήστε γάντια, κατά το ξεφλούδισμα, γιατί τα παντζάρια αφήνουν χρώμα και βάφουν τα χέρια.
Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια
Ετοιμάστε ένα όμορφο και γευστικό συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο σας, που θα σας γεμίσει ενέργεια, με το γιαούρτι και τα καρύδια δίνουν επιπλέον νοστιμιά.

Υλικά
- 500 gr παντζάρια τρυφερά μικρά ή μέτρια
- 300 gr γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
- 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ φλ. καρύδια ψίχα
- Αλάτι
- Λίγη ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα τους, χωρίς να την αφαιρέσουμε. Ο βρασμός πρέπει να κρατήσει για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να καταλάβουμε ότι έχουν μαλακώσει, τόσο ώστε να τρυπιούνται με το πιρούνι.
Βήμα 2ο
Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε. Μετά τα κόβουμε σε μικρά καρέ και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Βήμα 3ο
Μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα μπολ, όπου τους ρίχνουμε το σκόρδο, το ξίδι, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα για να ενωθούν τα υλικά και να μαριναριστούν. Μετά από λίγο λεπτα, που θα βγάλουν υγρασία στο μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα.
Βήμα 4ο
Ανακατεύουμε με κουτάλι και μεταφέρουμε την παντζαροσαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Βήμα 5ο
Λίγο πριν να τη σερβίρουμε, ενσωματώνουμε το δυόσμο ή τον άνηθο και τα καρύδια ψιλοκομμένα. Γαρνίρουμε με λίγη ρόκα και φρέσκα φύλλα δυόσμου ή άνηθου, ενώ για να ολοκληρώσουμε το στήσιμο του πιάτου βάζουμε και λίγα καρύδια στην επιφάνεια.