Παγωτό γιαούρτι με μέλι ανθέων και καρύδια
Δροσιστικό, νόστιμο και θρεπτικό, ένα παγωτό - κλασική αξία με ελληνική ταυτότητα, που θυμίζει καλοκαίρια με τη γιαγιά και τον παππού!

Υλικά
- Για το σιρόπι
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. μέλι ανθέων
- Για το παγωτό
- 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 300 ml γάλα πλήρες
- Λίγο μέλι και λίγα καρύδια
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 1-2 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα), σε μέτρια φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 2 ώρες.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη ή ένα μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά και το, κρύο πλέον, σιρόπι. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Βήμα 3ο
Το βγάζουμε και το χτυπάμε. Το ξαναβάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη και ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε. Αυτό το κάνουμε για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι του παγωτού. Σερβίρουμε γαρνίροντας με καρύδια και μέλι.