Σάλτσα τσιμιτσούρι για ψητό κρέας
Αυτή η σάλτσα με βάση τον ψιλοκομμένο μαϊντανό γίνεται σε 5 λεπτά και είναι τέλεια για μαρινάρισμα ή σερβίρισμα.

Υλικά
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι ή μπούκοβο
- Λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τον μαϊντανό. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα τρυφερά φύλλα του σε ένα μπολ. Αλέθουμε τα υπόλοιπα του μαϊντανού (τρυφερά κοτσάνια) με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και σουρώνουμε το ελαιόλαδο.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, πολτοποιημένο σκόρδο, ρίγανη, τσίλι, ξύδι ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά.
Βήμα 3ο
Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε την γεύση σε πιο καυτερή, πιο όξινη ανάλογα με την προτίμηση. Αφήνουμε τη σάλτσα να σταθεί για μερικές ώρες για πιο πλούσια γεύση.