Σαλάτα με άσπρα φασόλια και πέστο βασιλικού
Ετοιμάστε μια θρεπτική πρωτεϊνούχα σαλάτα με φασόλια βανίλιες, που με τη γεύση της θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι τα όσπρια!

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα
Υλικά
- 400 γρ. άσπρα, ψιλά φασόλια
- 150 γρ. πέστο βασιλικού, έτοιμο, από το σουπερμάρκετ
- 50 γρ. φέτα, σε τρίμμα
- 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 2 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ (τουλάχιστον 8 ώρες), σε άφθονο νερό.
Βήμα 2ο
Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 45 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από τα φασόλια, απλώς προσέχουμε να μην τα παραβράσουμε). Σουρώνουμε καλά.
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα φασόλια με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Η σαλάτα τρώγεται ζεστή και κρύα.