Χορτόπιτα με κατσικίσιο τυρί, μυρώνια και άνηθο
Έχει τον κόπο της η χορτόπιτα, αλλά σίγουρα αξίζει!

ΜΕΡΙΔΕΣ9
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα και 20 λεπτά
Υλικά
- Για το κουρκούτι
- 700 γρ. αλεύρι
- 900 ml νερό
- 100 ml ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για το ταψί
- Αλάτι
- Για τη «γέμιση»
- 4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κιλό άγρια χόρτα καθαρισμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κατσικίσιο τυρί
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το κουρκούτι.
Βήμα 2ο
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμύδι και τα χόρτα με το ελαιόλαδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Βήμα 3ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μισό κουρκούτι. Στη συνέχεια, στρώνουμε τη γέμιση και μετά το άλλο μισό κουρκούτι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά.