Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος ψύξης: 6 ώρες

Βαθμός δυσκολίας:*

Υλικά για 10-15 μερίδες

  • 500 γρ. φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες + λίγες επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • 200 γρ. γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
  • Χυμό από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • 1-2 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με το μέλι και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για περίπου 10-15 λεπτά, ώστε να απελευθερωθούν οι χυμοί των φρούτων. Το μεταφέρουμε στη συνέχεια στον κάδο του πολυκόφτη και το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείο.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι ή μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσπαθώντας ωστόσο να διατηρήσουμε λίγο τη υφή του.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες προτού το σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγες φράουλες. Εναλλακτικά, το μοιράζουμε σε καλούπια για παγωτό ξυλάκι.

Πηγή: Ελληνική Κουζίνα