Χούμους από αρακά
Δώστε στον αρακά άλλη διάσταση, φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο και παράλληλα υγιεινό συνοδευτικό για κάθε δείπνο.

Υλικά
- 250 γρ. αρακά βρασμένο
- 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κουταλιές ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2 κουταλάκια κύμινο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζετε τον αρακά σε αλατισμένο νερό σε ανοιχτή κατσαρόλα για 10 λεπτά.
Βήμα 2ο
Στραγγίξτε τον και ξεπλύντε τον με κρύο νερό (έτσι, θα διατηρήσει το ζωντανό πράσινο χρώμα του).
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια βάζετε στο μπλέντερ τον αρακά, τα ρεβίθια, τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, τον βασιλικό, το κύμινο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Βήμα 4ο
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σερβίρετε.