Tips

Μια από τις πιο διάσημες συνταγές της ιταλικής κουζίνας με φρέσκο βασιλικό, κουκουνάρι, παρμεζάνα και ελαιόλαδο που συγκεντρώνει όλα τα αρώματα της Λιγουρίας σε ένα πιάτο. Μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα πέστο και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

*Eυχαριστούμε την Κλεοπάτρα Αρέστη, κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, υπ. διδάκτορα Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, MSc στην Αθλητική Διατροφή, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity, για τη διατροφική ανάλυση των συνταγών