Αυγό με γιαούρτι σκόρδου και ψημένη πίτα
Τέλεια μελάτο αυγό πάνω σε κρεμώδες γιαούρτι με σκόρδο, για ένα ιδιαίτερο πρωινό ή brunch με απλά υλικά από το ντουλάπι σας!

Υλικά
-
4 κ.σ. στραγγιστό ή τύπου ελληνικό γιαούρτι
-
½ σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
-
1 αυγό ελευθέρας βοσκής
-
20γρ. βούτυρο
-
1 πίτα
-
¼ φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακάτεψε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο. Αλάτισε, πιπέρωσε και πρόσθεσε λίγο ακόμη σκόρδο αν θέλεις.
Βήμα 2ο
Βάλε σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό να βράσει και χαμήλωσε προσεκτικά μέσα το αυγό. Ρύθμισε το χρονόμετρο στα 6 λεπτά για ένα τέλειο μελάτο αυγό. Βγάλε το αυγό και άφησέ το να κρυώσει ελαφρά.
Βήμα 3ο
Στο μεταξύ, ζέστανε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή–μέτρια φωτιά (προσοχή να μην καεί). Ανακίνησε το κατσαρολάκι και βγάλ’ το από τη φωτιά μόλις το βούτυρο πάρει χρυσοκάστανο χρώμα και μυρίσει καρύδι. Άφησέ το στην άκρη.
Βήμα 4ο
Ψήσε την πίτα και κόψε τη σε λωρίδες. Άπλωσε το γιαούρτι με το σκόρδο στο κέντρο ενός πιάτου. Ξεφλούδισε προσεκτικά το αυγό (θα είναι ακόμα ζεστό) κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Κόψε ή σπάσε το στη μέση και βάλε το πάνω από το γιαούρτι.
Βήμα 5ο
Ρίξε από πάνω το καφέ βούτυρο και την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι. Σέρβιρε με τις λωρίδες της ψητής πίτας για βούτημα.