Το μυστικό επιτυχίας για αυτά τα σοκολατένια μπράουνις είναι το αβοκάντο! Αντικαθιστά τα ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά με υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, που βοηθούν την καρδιά, σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health. Και το καλύτερο; Δεν αλλάζει καθόλου τη γεύση ή την υφή.

Το αβοκάντο είναι ένα μοναδικό φρούτο γιατί περιέχει λιπαρά — κάτι σπάνιο για φρούτο! Αυτά τα λιπαρά είναι καλά για την καρδιά και μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη. Η κρεμώδης υφή τους τα κάνει τέλεια για να αντικαταστήσουν βούτυρο σε γλυκά, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μάλιστα, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να αλλάξει την κατανομή του κοιλιακού λίπους στις γυναίκες.

Επιπλέον, τα αβοκάντο έχουν πολλές βιταμίνες (C, K, φυλλικό οξύ) και μέταλλα όπως κάλιο, που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα, τα κόκαλα και την αρτηριακή πίεση. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν την πέψη.