Extra tip: Για πιο δημιουργικά γαρνιρίσματα, ρίξτε λίγο γάλα καρύδας σε κάθε μπολ, ή πασπαλίστε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή με κολοκυθόσπορους.
Θρεπτική σούπα γλυκοπατάτας
Ιδανική και εύκολη πρόταση που ταιριάζει με την εποχή.

Υλικά
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
-
2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
-
Λίγο φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-
½ κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες κόκκινου τσίλι
-
700γρ γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
-
1,2 λίτρα ζωμός λαχανικών
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε μέσα το τζίντζερ, το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και σοτάρετε για 2–3 λεπτά, ή μέχρι να βγάλουν άρωμα.
Βήμα 2ο
Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και τον ζωμό. Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και σιγοβράστε για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
Βήμα 3ο
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιήστε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Εναλλακτικά, μεταφέρετέ τη στο μπλέντερ και πολτοποιήστε. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε ζεστή.