Ψητά λαχανικά σε καλαμάκι
Πώς θα έμοιαζε ένα vegan σουβλάκι; Σίγουρα κάπως έτσι! Δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή και απολαύστε μία ιδιαίτερη χορτοφαγική λιχουδιά.

Υλικά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 2 κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
- 12 ντοματίνια
- Ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια
- Για τη μαρινάδα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι ή λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Πάπρικα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις πιπεριές σε καρέ, τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, αλλά αφήνουμε ολόκληρα τα ντοματίνια.
Βήμα 2ο
Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα από το μείγμα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 2 ώρες για πιο έντονη γεύση.
Βήμα 3ο
Κατόπιν περνάμε εναλλάξ τα λαχανικά στα καλαμάκια, π.χ. πιπεριά, κολοκυθάκι, κρεμμύδι, ντοματίνι κ.λπ., και τα ψήνουμε στη σχάρα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 10-12 λεπτά, γυρνώντας τα κάθε 2-3 λεπτά. Εναλλακτικά τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, στους 200°C, για 15-20 λεπτά, γυρνώντας τα μία φορά.
Βήμα 4ο
Σερβίρουμε τα σουβλάκια λαχανικών ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεύοντάς τα ιδανικά με ψημένες πίτες και σος γιαουρτιού αρωματισμένη με δυόσμο και λεμόνι.