Τip:

Αν έχεις φρέσκια κολοκύθα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου πουρέ αντί να αγοράσεις έτοιμο σε κονσέρβα.

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα).
  • Κόψε την κολοκύθα στη μέση και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τους σπόρους και τις ίνες.
  • Τοποθέτησε τα μισά της κολοκύθας με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί και ψήσε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει όταν την πιέζεις.
  • Όταν κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείς να την πιάσεις, ξύνεις τη μαλακή σάρκα με ένα κουτάλι και τη λιώνεις με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει λεία.
  • Άφησέ τη να κρυώσει εντελώς και χρησιμοποίησέ τη όπως τον έτοιμο πουρέ κολοκύθας σε κονσέρβα.