Σούπα κουνουπιδιού
Μια απλή σούπα κουνουπιδιού γεμάτη γεύση, για να ζεστάνετε τον ουρανίσκο σας τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣΛιγότερο από 1,5 ώρα
Υλικά
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C με αέρα. Ανακατέψτε το κουνουπίδι με το σκόρδο σε ένα μεγάλο ταψί, πασπαλίστε με τους σπόρους κύμινου και τα νιφάδες τσίλι, αν τα χρησιμοποιείτε, και ραντίστε με το ελαιόλαδο. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 2ο
Ρίξτε τον ζωμό και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και φέρτε σε βρασμό. Χωρίστε το ψημένο σκόρδο από τη φλούδα του και προσθέστε το μαζί με το κουνουπίδι στο υγρό. Σιγοβράστε πολύ απαλά για 10 λεπτά.
Βήμα 3ο
Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και χτυπήστε τη με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.