Ελαφρύ επιδόρπιο γιαουρτιού με αρωματισμένα πορτοκάλια
Μια υπέροχη ιδέα για πρωινό ή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
ΜΕΡΙΔΕΣ2
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
- 2 κεσεδάκια γιαουρτιού χωρίς λιπαρά
- 3 πορτοκάλια
- μια καλή πρέζα τριμμένη κανέλα
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
- ¼ κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 10 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα (εναλλακτικά ψημένα φιλέ αμυγδάλου)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Κόψτε ένα από τα πορτοκάλια στη μέση και στύψτε τον χυμό του – θα πρέπει να έχετε περίπου 4–5 κουταλιές της σούπας. Καθαρίστε τα υπόλοιπα πορτοκάλια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
Βήμα 2ο
Ρίξτε τον χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέστε την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βήμα 3ο
Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 1–2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού και ζεστάνετέ τες απαλά.
Βήμα 4ο
Μοιράστε το γιαούρτι σε δύο μικρά μπολ. Από πάνω τοποθετήστε τα ζεστά αρωματικά πορτοκάλια μαζί με τον χυμό και πασπαλίστε με τους ξηρούς καρπούς.