Χούμους με πιπεριά Φλωρίνης
Ένα χούμους με ελληνικό twist, που ξεφεύγει από το παραδοσιακό και ξεχωρίζει για τη γλυκιά καπνιστή του γεύση.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
Υλικά
- 200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης (περίπου 150 γρ.)
- 2 κ.σ. ταχίνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα για το σερβίρισμα
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στον φούρνο ή σε σχάρα μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια τους.
Βήμα 2ο
Πολτοποιούμε καλά στο μπλέντερ τα ρεβίθια με τις ψητές πιπεριές, το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και λίγη καπνιστή πάπρικα, αν θέλουμε πιο έντονη γεύση.
Βήμα 3ο
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό για να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση στις προτιμήσεις μας με αλάτι ή χυμό λεμονιού.
Βήμα 4ο
Σερβίρουμε το χούμους γαρνίροντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.