Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
Χορταστική και εύκολη στην εκτέλεση συνταγή.
Υλικά
-
750–800γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
-
1 κύβος κότας
-
250ml γάλα ή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-
40γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
-
175γρ. πένες
-
200γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
-
200γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
-
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
2 μικρά στήθη κοτόπουλου (περίπου 300γρ.), κομμένα σε λωρίδες
-
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Τοποθετήστε τις μπουκίτσες κουνουπιδιού σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τις με κρύο νερό. Θρυμματίστε τον κύβο κοτόπουλου από πάνω και αφήστε το να βράσει. Μαγειρέψτε για 8–10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει πολύ το κουνουπίδι. Στραγγίξτε, κρατώντας το νερό από τον ζωμό, και επιστρέψτε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα, 200ml από τον κρατημένο ζωμό και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας. Ανακατέψτε με ραβδομπλέντερ ή μεταφέρετε σε πολυκόφτη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2ο
Γεμίστε την μισή κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά, αφήστε τα να βράσουν ξανά και μαγειρέψτε για 8 λεπτά. Προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, ή μέχρι τα ζυμαρικά και το μπρόκολο να είναι τρυφερά. Στραγγίξτε και επιστρέψτε στην κατσαρόλα. Προσθέστε τα ντοματίνια και ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε τη σάλτσα κουνουπιδιού μέσα.
Βήμα 3ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C/180°C αέρα. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρετε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι για 3 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βήμα 4ο
Ρίξτε τη μισή ποσότητα από το μείγμα των ζυμαρικών σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος 2 λίτρων φλιτζανιών. Βάλτε από πάνω το μείγμα κοτόπουλου και στη συνέχεια απλώστε το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών πάνω από το κοτόπουλο. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήστε για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.