Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή που θυμίζει κρύα μεσημέρια Κυριακής στο σπίτι της μαμάς.
Τα υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
50 ml ελαιόλαδο
2 αυγά
1 καρότο τριμμένο
1 λευκό κρεμμύδι
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 ματσάκι άνηθος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Για τη σούπα και το αυγολέμονο:
1 πατάτα
1 πράσο
χυμός από 2 λεμόνια
1 αυγό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
Δείτε το βίντεο
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, τις πατάτες και το πράσο, προσθέτουμε λίγο ζωμό από λαχανικά και το αφήνουμε να βράζει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά τον μοσχαρίσια, το ρύζι Καρολίνα, το καρότο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα αυγά και λίγο κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα για να βράσουν.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν. Σε 15 λεπτά είναι έτοιμα.