Κις λορέν με τυριά
Δοκιμάστε να φτιάξετε τη γνωστή πεντανόστιμη αλμυρή γαλλική τάρτα σε μία λαχταριστή εκδοχή με πολύ τυρί και μανιτάρια.
Υλικά
- Για τη βάση
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 3 κ.σ. νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη γέμιση
- 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- 200 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το ελαιόλαδο (3 κ.σ.), το αβγό, το νερό και το αλάτι και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Το απλώνουμε σε ταρτιέρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10 λεπτά.
Βήμα 2ο
Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα, τα τριμμένα τυριά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά και ανακατεύουμε.
Βήμα 3ο
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση και ψήνουμε την κις λορέν στους 180°C, για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.