Γαλοπούλα τραγανή απέξω κι από μέσα λιώνει! Το απόλυτο μυστικό
Το ελαιόλαδο «κλειδώνει» τους χυμούς, η μουστάρδα μαλακώνει τις ίνες, ενώ τα εσπεριδοειδή αρωματίζουν από μέσα προς τα έξω, χωρίς να «καλύπτουν» τη γεύση της γαλοπούλας.
Υλικά
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
-
Χυμός από ½ λεμόνι ή πορτοκάλι
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 κ.γ. θυμάρι
-
1 κ.γ. φασκόμηλο ή δεντρολίβανο
-
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Αλάτ
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν κρεμώδη.
Βήμα 2ο
Χαλαρώνεις προσεκτικά την πέτσα και απλώνεις τη μισή μαρινάδα απευθείας στο κρέας.
Βήμα 3ο
Την υπόλοιπη τη βάζεις εξωτερικά.
Βήμα 4ο
Σκεπάζεις και αφήνεις στο ψυγείο 12–24 ώρες.
Λαχταριστό tip
Πριν το ψήσιμο, σκούπισε πολύ καλά την πέτσα με χαρτί κουζίνας. Άλειψε ελαφρά μόνο την επιφάνεια με λίγο σκέτο ελαιόλαδο. Στο τέλος του ψησίματος, αύξησε τη θερμοκρασία ή άναψε το γκριλ για λίγα λεπτά.