Χριστουγεννιάτικο ροστ μπιφ
Το γνωστό αγγλικό πιάτο με το τέλεια ψημένο μοσχάρι είναι μία παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη συνταγή με υψηλή θρεπτική αξία.
ΜΕΡΙΔΕΣ6
Υλικά
- Για το κρέας
- 1½ κιλό μοσχαρίσιο νουά ή τρανς
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Για τα λαχανικά
- 6-8 καρότα κομμένα στη μέση
- 400 γρ. σπαράγγια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Δένουμε το κρέας με σπάγγο για ομοιόμορφο ψήσιμο – ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κάνει για εμάς. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε παντού με το μείγμα το κρέας, να καρυκευτεί καλά. Στη συνέχεια το σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Το μεταφέρουμε σε ταψί.
Βήμα 2ο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρότα, τα σπαράγγια, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τα μοιράζουμε γύρω από το κρέας.
Βήμα 3ο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-60 λεπτά. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά προτού το κόψουμε σε φέτες.